НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Как недостигът на Биткойн може да е добра новина за крипто инвеститорите

НОЕ. 24, 2020 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как недостигът на Биткойн може да е добра новина за крипто инвеститорите

Хаотична политическа ситуация в САЩ кара Федералния резерв да печата повече пари, от своя страна повишавайки цената на други активи, се казва в публикация, публикувана в събота от блокчейн инвестиционния фонд Pantera Capital.

 

Един от тези активи е Биткойн и цената му се намира в сериозен възходящ тренд - благодарение на технологичните компании, които купуват много от криптовалутата."PayPal и Cash App вече купуват повече от 100% от всички новоиздадени биткойни“, се казва в публикацията.


"Когато други, по-големи финансови институции последват примера им, недостигът на предлагане ще стане още по-дисбалансиран. Единственият начин за уравновесяване на търсенето и предлагането е по-висока цена."


Тъй като големите технологични компании грабват толкова много BTC, цената само ще се покачва - но ще направи ли криптовалутата по-малко достъпна за обикновените хора, които нямат милиони долари, за да се включат?


Според Pantera Capital недостигът на Биткойн е възможен. Но не се притеснявайте (все още!) - експерти казват, че няма за какво да се тревожите.


Педро Фебреро, съосновател на академията Crypto Nerds и анализатор в Quantum Economics заяви, че броят на Биткойн монетите, които се "концентрират в по-малко ръце в дългосрочен план“, може да бъде "проблем за демократизацията на финансите“.


Той добави, че предлагането на Биткойн е ограничено и в крайна сметка големите компании ще трябва да го продадат. "И накрая, не бива да забравяме, че не всички Биткойни се [държат дългосрочно] (HODL)", каза той.


Изследвания от компанията за анализ на блокчейн Chainalysis миналата седмица показаха, че количеството Биткойн, което е на разположение за закупуване, зависи от това дали тези, които го държат, искат да го продадат или търгуват.


Около 77% от всичките 14,8 милиона добивани BTC монети са в неликвидни портфейли (портфейли, които не изпращат много Биткойни, а по-скоро ги държат). Това показва, че големите купувачи по принцип разграбват актива и наблюдават как стойността му се увеличава.


И това не е непременно лошо нещо.


Шон Декстър, анализатор на децентрализирани финанси в Quantum Economics, заяви:


Големите технологични компании, институциите, притежаващи голям дял от Биткойн, ще служат само за повишаване на основната сигурност на мрежата, като допълнително ще запазят предлагането на стойност.


Той също така каза, че независимо от цената на валутата, "възможността за закупуване на актив, който нито една власт не може едностранно да реши да надуе, е форма на демократизация“ и че хората все още ще могат да го използват като запас от стойност - както правят много хора в момента.

"По същество Биткойн в крайна сметка ще намери равновесие, може би на изключително висока цена и може би с институции, които държат много от него“, добави той.


"Но това е без значение, тъй като обикновеният човек все още ще може да съхранява стойност от $100,000 в Биткойн, на каквато и цена да е."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Възходът на Биткойн тепърва започва според крипто китовете

Данните от ресурса за блокчейн анализ Glassnode потвърждават, че към 20-ти януари е имало над 2,400 портфейла с голям баланс.Портфейлите на китовете достигнаха рекордСамо през 2021 г. са създадени 164...
ЯНУ. 21, 2021 13:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн за $590 милиона в рамките на един ден

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) току-що стана много по-голям, след като фирмата закупи на неотдавнашния спад, за да натрупа още Биткойн.Според данни на Bybt вчера от Grayscale Investments са закупени 1...
ЯНУ. 19, 2021 22:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн може да стигне $115,000 този август

Основателят и главен изпълнителен директор на Pantera Capital Дан Морхед продължава да държи на бичата си прогноза за Биткойн през 2021 г.Той твърди, че водещият крипто актив все още е на път да дости...
ЯНУ. 19, 2021 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света