НАЧАЛО Други

Как може автомобилната индустрия да се възползва от блокчейн технологията?

СЕП. 24, 2018 20:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как може автомобилната индустрия да се възползва от блокчейн технологията?

Термини като Биткойн, Litecoin и Етериум вече не са безизвестни. Светът на финансите и инвестиции до голяма степен е доминиран от тези криптовалути, които помагат за безопасни цифрови транзакции за всички участващи страни.


Тези криптота се използват под различни форми на инвестиции, като например използването на ICO, където инвестиращата страна избира да купи нова форма на цифрови токени, търсещи по-висока възвращаемост. Въпросът обаче е, че макар много хора да са запознати с това, какви са тези алткойн, за които някои знаят за механизма зад тях, който ги прави толкова сигурни и стабилни.


Блокчейн - цифровата защита на хакерите


Всички криптовалути, които се търгуват на пазара, работят върху концепцията за блокчейн технология. Казано по по-прост начин, блокчейн работи на същия принцип като конвенционалния ledger, като основната разлика е между неговото физическо и цифрово съществуване и че блокчейн е DLT, без централна основа или авторитет.

Bloкчейн има малки блокове данни, които са криптографски кодирани и свързани. Това помага да се осигури пълна сигурност и поверителност на засегнатите лица.


Тези блокове носят времеви маркировки, когато се извършва конкретен обмен или търговия и данните за транзакциите, които могат да бъдат всякакви условия и споразумения, договорени между двете страни.

След като данните бъдат въведени, те незабавно стават постоянни, подлежат на проверка и не могат да бъдат променяни. Най-голямата особеност на тази технология, както е обсъждана в статията от Крис Бърг и Джейсън Потс, е, че до голяма степен намалява шансовете на трети лица да контролират частните записи, тъй като мрежата е децентрализирана.

В крайна сметка може да се каже, че блокчейн може би доказва известният цитат на Хелън Келър, че ценните книжа са само илюзия за неправилен.

Една отличителна черта на блокчейн е неограниченото приложение. Не само, че инвестиционният свят успя да се възползва от тази технология, но вече попива и в автомобилната индустрия.

Автомобилната индустрия е станала доста достъпна за своите купувачи и това води до приемане на по-нови технологии. Днес купуваме автомобили от необходимост или може би като лукс, но купувачите срещат многобройни трудности тук по отношение на вноските, лизинговите формалности, навременните доставки и т.н.Autoblock е компания, която винаги се е стремяла да революционизира автомобилния свят чрез внедряването на блокчейн в своята система - като по този начин създава онлайн платформа за купуване и продажба на автомобили.

Модернизирайки и обезпечавайки този процес с помощта на иновативни механизми, Autoblock успя да трансформира напълно автомобилната индустрия. Те всъщност са създали свои собствени криптовалути, специално за целите на автомобилните сделки, AutoCoin, за да осигури видимост и прозрачност в своите операции.


Революционна промяна


Не само Autoblock, но много компании сега поемат към тази така нашумяла блокчейн тенденция за да функционира ежедневно. Дори двигателите на Toyota, според TechCrunch, си партнираха с медийната лаборатория на MIT, за да изследват блокчейн технология, която се стреми да създаде единствен по рода си софтуер, който прави технологията за шофиране по-ефективна.

Това показва, че блокчейн системата не е само тенденция, която е дошла на пазара, а е тази, която ще остане за по-дълго време. Сухасини Гадам в една от своите статиите цитира Фрост и Съливан, които заявяват, че до 2025 г. се очаква, че 10-15% от всички сделки с превозни средства ще бъдат на блокчейн. Компаниите, които интегрират тази технология в работното си пространство, предоставят многобройни предимства за потенциалните инвеститори, някои от които са както следва:

Оценяване на превозното средство: Оценката на превозното средство стана по-автентична и надеждна поради използването на блокчейн технология. Преди това заинтересованите страни са оценявали автомобилите с каквато и да било информация, която им се предостави, което увеличива шансовете за грешно или пристрастно оценяване в схема за насърчаване на търговците. С помощта на блокчейн система, операциите станаха значими и прозрачни, тъй като няма централизиран контрол.

Многобройни видове транспорт: през 2017 година Ernst & Young стартираха програма, която служи като нова екосистема за мобилност, която се стреми да развива транспортни услуги, като изброява единични превозни средства до няколко на една и съща платформа.

Те биха могли да бъдат от всякакъв характер, услуга за вземане и оставяне, доставка, споделено пътуване и други. Всички искания са въведени дигитално в блокчейна, като всички формалности се поемат от участващите страни, като се използва един единствен източник.


Удостоверяване на резервни части: измамите включващи резервни части, са често срещани в автомобилната индустрия. Тези части спират да работят скоро след като купувачите започнат да ги използват и причиняват многобройни проблеми както за инвеститора, така и за дилъра на автомобили.


Интеграцията на блокчейн може да бъде полезна чрез създаване на отделни кодове или имена на части, за да се даде възможност за правилна идентификация заедно с марката и модела на тази част, което я прави уникална и невъзможна за пресъздаване. Германската компания Innogy SE използва тази идея и създаде дигитална технология тип близнаци, използваща блокчейн, създавайки цифров клонинг на всяка автомобилна част заедно с нейната физическа форма.

Цифрови портфейли: Autoblock също дойде с новаторска идея за разработване на своя собствена криптовалута, AutoCoin, за да се занимава с автомобилни сделки между двете страни. Когато правят значителни промени на пазара, използвайки новаторска технология, те едновременно отварят врати за инвеститорите, за да генерират добра възвращаемост на тази нова валута. Това позволява на търговците на дребно и на клиентите да се отдадат на онлайн транзакциите в частна мрежа и да извършват цифрови плащания.

Транзакции, базирани на договор: Блокчейн технологията позволява лесен достъп до информация и се съгласява с условия, дълго след като са подписани, за да могат да бъдат проверени, като по този начин се даде възможност за концепцията за интелигентни договори. Според корпорацията, интелигентните договори са компютъризирани програми, които показват автоматично изпълнение въз основа на предварително определени условия и споразумения, без да е необходим финансов посредник.


Заключение


С всички големи индустрии, които се опитват да се възползват от тази нова технология, е очевидно, че блокчейн системата е тук, за да остане. Тя драматично ще преструктурира индустрията с голямото разнообразие от приложения, които основно изпълняват сигурността и контрола на качеството. Тъй като много от най-известните марки като Ford и Toyota работят по проекти и софтуер, които интегрират блокчейн за разработване на автономни автомобили, сигурно е, че блокчейн ще отворят нова глава за автомобилната индустрия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света