НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн - решението на глобалните проблеми на централните банки

ЯНУ. 15, 2020 08:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн - решението на глобалните проблеми на централните банки

Напрежението върху основните световни икономики нараства постоянно. Това може ясно да се докаже, ако наблюдаваме паричната политика на централните банки през последните години в различни страни.

Биткойн е бил предвиден да реши този проблем, но трябва повече хора да започнат да го използват, за да се случи това.

Паричната лудост


Геополитическото напрежение може би е намаляло донякъде през последните дни, но икономическото със сигурност не е.

Американският президент Тръмп може да обяснява колко силна е борсата в момента, но той не споменава отслабващата сила на долара или ескалиращите парични инжекции, които все още се извършват от Федералния резерв в името на количественото облекчаване.

Според WSJ, още $41 милиарда са били вложени на финансовите пазари от нюйоркския ФЕД миналата седмица. Тези текущи репо-интервенции вземат облигации от приемливи банки за краткосрочни заеми на пари в брой, които се обезпечават от ценните книжа.

Централната банка вкарва пари на пазарите от септември, за да поддържа ликвидността висока и да позволи на банките да издават повече заеми, което увеличава общия дълг. Анализаторите на TD Securities добавиха, че участието на ФЕД в репо-пазара далеч не е приключило - напротив, очаква се да продължи поне до май 2020 г., което все повече ни насочва към идеята, че Биткойн може да се окаже идеалния хедж срещу финансовата криза.

Според цифрите, националният дълг вече е достигнал зашеметяващите $23,1 трилиона и продължава да се увеличава. Както наскоро бе съобщено, Тръмп е добавил $4,7 трилиона дълг чрез вписаните си законопроекти, откакто е встъпил в длъжност през 2017 г. 


Според доклади, миналия месец Световната банка издаде строго предупреждение, в което заяви, че вълната на дълга в нововъзникващите и развиващите се страни нараства по-бързо и става по-голяма, отколкото през всеки период от последните пет десетилетия като може да завърши с поредната криза.

МВФ (Международния валутен фонд) съобщи, че общият дълг в световен мащаб нарасна до $188 трилиона в края на 2018 г., което се равнява на близо 230 процента от световната икономика.

Биткойн решава този проблем


САЩ не са единствените, които демонстрират подобна парична политика на централната си банка. Подобна ситуация се развива в Китай, където години на силния икономически растеж започва да се забавя. Тази графика илюстрира какво правят централните банки през последните няколко години;

"Централните банки по света са вкарали тонове ликвидност на пазарите, за да убият волатилността."Последните доклади сочат, че Китайската народна банка ще започне да намалява частта от депозитите, която търговските банки са длъжни да заделят като резерви. Това на практика ще освободи милиарди долари на финансовата система, за да спомогне за стимулиране на икономическия растеж.

Това се превръща в популярна тема за основните икономики на света, предвид това, че централните банки манипулират фиатните си финансови системи, за да се задържат на повърхността, когато всичко се срива.

Биткойн решава този проблем, като е единствената форма на валута с наистина ограничено предлагане, което не може да бъде манипулирано от нито един орган на властта. По своя дизайн, той се опитва да премахне доверието от утвърдените финансови институции по света и да върне властта обратно в ръцете на индивида.

Както Сатоши Накамото бе написал преди десетилетие след последната финансова криза, предизвикана от банките;

"Трябва да се вярва на централната банка, че няма да обезцени валутата, но историята на фиатните валути е пълна с нарушения на това доверие."


В ранните години на криптовалутата, всеки, който има компютър и интернет връзка, би могъл да допринесе за Биткойн мрежата и да участва пряко в създаването на нови монети. Това е първият път, при който създаването на валута беше достъпно за глобалната аудитория, а не само за държавните органи.

В съчетание с неизменяемостта на блокчейн счетоводната книга, това означаваше, че BTC е и първата валута, която е напълно прозрачна и не може да се 'корумпира'.

Към днешна дата Биткойн все още остава единствената валута, която не може да бъде облекчена количествено при търсене от глобалните институции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ЯНУ. 16, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Огромно количество Биткойн не е мърдал от година

Статистиката предполага силно убеждение сред инвеститорите, че пазарът на Биткойн все още не е завършил възхода си.Според данни, взети от BitInfoCharts.com, сега има 12,58 милиона BTC, които са ост...
ЯНУ. 27, 2020 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли корекцията при Биткойн?

Видният търговец Питър Бранд предупреди, че падането под едно ключово ниво може да предизвика сериозна корекция.Бранд посочи 18 изместената подвижна средна (DMA) като важно ниво за Биткойн, за да пре...
ЯНУ. 27, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн пъзелът за $ 17,000 остава нерешен

Пъзелът е изображение на ‘Сатоши Накамото’ или поне на това, което повечето хора възприемат като лика му, дори и да не знаем как изглежда. Изображението се състои от лабиринт и по някакъв начин този л...
ЯНУ. 27, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq проявяват интерес към Биткойн фючърси

В ново интервю за Bloomberg, Фридман каза:"Работим с индустрията и със страхотен партньор, за да разберем дали това е най-правилното за нас. И мисля, че все още оценяваме това. [...] Ако ще създадете ...
ЯНУ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света