НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн - решението на глобалните проблеми на централните банки

ЯНУ. 15, 2020 08:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн - решението на глобалните проблеми на централните банки

Напрежението върху основните световни икономики нараства постоянно. Това може ясно да се докаже, ако наблюдаваме паричната политика на централните банки през последните години в различни страни.

Биткойн е бил предвиден да реши този проблем, но трябва повече хора да започнат да го използват, за да се случи това.

Паричната лудост


Геополитическото напрежение може би е намаляло донякъде през последните дни, но икономическото със сигурност не е.

Американският президент Тръмп може да обяснява колко силна е борсата в момента, но той не споменава отслабващата сила на долара или ескалиращите парични инжекции, които все още се извършват от Федералния резерв в името на количественото облекчаване.

Според WSJ, още $41 милиарда са били вложени на финансовите пазари от нюйоркския ФЕД миналата седмица. Тези текущи репо-интервенции вземат облигации от приемливи банки за краткосрочни заеми на пари в брой, които се обезпечават от ценните книжа.

Централната банка вкарва пари на пазарите от септември, за да поддържа ликвидността висока и да позволи на банките да издават повече заеми, което увеличава общия дълг. Анализаторите на TD Securities добавиха, че участието на ФЕД в репо-пазара далеч не е приключило - напротив, очаква се да продължи поне до май 2020 г., което все повече ни насочва към идеята, че Биткойн може да се окаже идеалния хедж срещу финансовата криза.

Според цифрите, националният дълг вече е достигнал зашеметяващите $23,1 трилиона и продължава да се увеличава. Както наскоро бе съобщено, Тръмп е добавил $4,7 трилиона дълг чрез вписаните си законопроекти, откакто е встъпил в длъжност през 2017 г. 


Според доклади, миналия месец Световната банка издаде строго предупреждение, в което заяви, че вълната на дълга в нововъзникващите и развиващите се страни нараства по-бързо и става по-голяма, отколкото през всеки период от последните пет десетилетия като може да завърши с поредната криза.

МВФ (Международния валутен фонд) съобщи, че общият дълг в световен мащаб нарасна до $188 трилиона в края на 2018 г., което се равнява на близо 230 процента от световната икономика.

Биткойн решава този проблем


САЩ не са единствените, които демонстрират подобна парична политика на централната си банка. Подобна ситуация се развива в Китай, където години на силния икономически растеж започва да се забавя. Тази графика илюстрира какво правят централните банки през последните няколко години;

"Централните банки по света са вкарали тонове ликвидност на пазарите, за да убият волатилността."Последните доклади сочат, че Китайската народна банка ще започне да намалява частта от депозитите, която търговските банки са длъжни да заделят като резерви. Това на практика ще освободи милиарди долари на финансовата система, за да спомогне за стимулиране на икономическия растеж.

Това се превръща в популярна тема за основните икономики на света, предвид това, че централните банки манипулират фиатните си финансови системи, за да се задържат на повърхността, когато всичко се срива.

Биткойн решава този проблем, като е единствената форма на валута с наистина ограничено предлагане, което не може да бъде манипулирано от нито един орган на властта. По своя дизайн, той се опитва да премахне доверието от утвърдените финансови институции по света и да върне властта обратно в ръцете на индивида.

Както Сатоши Накамото бе написал преди десетилетие след последната финансова криза, предизвикана от банките;

"Трябва да се вярва на централната банка, че няма да обезцени валутата, но историята на фиатните валути е пълна с нарушения на това доверие."


В ранните години на криптовалутата, всеки, който има компютър и интернет връзка, би могъл да допринесе за Биткойн мрежата и да участва пряко в създаването на нови монети. Това е първият път, при който създаването на валута беше достъпно за глобалната аудитория, а не само за държавните органи.

В съчетание с неизменяемостта на блокчейн счетоводната книга, това означаваше, че BTC е и първата валута, която е напълно прозрачна и не може да се 'корумпира'.

Към днешна дата Биткойн все още остава единствената валута, която не може да бъде облекчена количествено при търсене от глобалните институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ЯНУ. 16, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

Докторът, който е директор на Националния Институт за алергии и инфекциозни заболявания и ключова част от екипа на Белия Дом за борба с коронавируса, каза, че броят дневни заразявания в САЩ може да ст...
ЮЛИ. 2, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на активи от Ню Йорк набра $190 милиона за Биткойн фонд

Биткойн фондът има 24 неназовани инвеститори и първоначално е регистриран в Комисията по ценни книжа и борси през 2018 г. Отначало успява да набере $31 милиона от трима инвеститори, а през 2019 г. е...
ЮЛИ. 2, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът нараства докато Биткойн не успя да пробие $ 9,300

Цената се отдръпна и не успя да пробие нивото, а междувременно DeFi пазара е в силен подем, като редица криптовалути отчетоха двуцифрени печалби в рамките на деня. Флагманската криптовалута не ус...
ЮЛИ. 2, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един кит премести стотици милиони в Биткойн

Приблизително $ 200 милиона в BTC бяха прехвърлени, след като над $ 900 милиона бяха преместени само преди няколко дни. В рамките на последните няколко дни, китовете преместиха общо 122,857 Битк...
ЮЛИ. 1, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света