НАЧАЛО Други

Кафе машина на Bitfury приема Биткойн плащания през Lightning Network

ОКТ. 31, 2018 20:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кафе машина на Bitfury приема Биткойн плащания през Lightning Network

Блокчейн фирмата Bitfury излезе с нов продукт, насочен към по-лесното заплащане на продукти с Биткойн.


Специализиран инженерен екип в компанията е разработил кафе машина, способна да се свърже с Lightning Network, протокол за второстепенна транзакция, създаден, за да направи биткойн по-мащабируем чрез обработка на транзакциите от основния биткойн блокчейн.

В резултат на това вендинг машината може да приеме Биткойн плащания, без да има високи такси или да изисква продължителни срокове за извършване на транзакции, според прессъобщение. LightningPeach, екипът зад новия автомат, добави устройство, което може да присъедини мрежата към кафемашина, която вече е оборудвала някои вградени интелигентни компоненти.


Устройството се състои от малък компютър Raspberry Pi и уникална платка, проектирана от екипа за обработка на транзакциите.Васил Григорович, ръководител на общността на LightningPeach, каза на CoinDesk, че стратегическата цел на екипа е да разработи инфраструктура в реалния свят за по-бързи плащания.

"С малък компютър и чип, който се сглобява от нас или е лесен за възпроизвеждане ... много по-лесно е да плащате с криптовалути, отколкото с кредитни карти, защото изобщо не се нуждаете от кредитни карти, а само от мобилно устройство", каза той.

Ръководителят на екипа, Павел Прикодко, обясни, че чипът може да бъде инсталиран и на други типове устройства.

Той продължи:
В известен смисъл, докато свързваме тази машина, можем да свързваме много други неща, офлайн и онлайн.Тя разчита на инфраструктурата, която изградихме, затова наистина искаме това да отвори пътя към други фирми, които искат да опитат крипто. Искаме да създадем начин да олесним всичко.

Потребителите могат да сканират QR код на устройството, като използват телефоните си, които се свързват с биткойн портфейла. След това биха заплатили 2 долара за чаша кафе, след което системата ги конвертира в приблизително 15,800 satoshi (най-малкото подразделение на Биткойн ).

Григорович каза, че екипът е модифицирал кафемашина на пазара, която вече има възможността да се свърже с интернет, което прави относително лесен достъп до Lightning Network.


"Ние просто трябва да поставим този хардуер вътре", каза Прикодко.


Освен това Прикодко обясни: "По-евтините чипове могат да бъдат инсталирани в повечето автомати, за да можете да ги използвате винаги, когато искате - като университети или молове. Без проблеми. "

Докато първата кафемашина LightningPeach е модифицирана, остава оперативна в офиса на Bitfury и понастоящем няма планове за разпространение на масово производство. По-скоро устройството е построено, за да се определи дали съвместимите с Lightning Network вендинг машини са осъществими изобщо.

"Ние все още мислим, че трябва да се мащабираме или просто да запазим това, но като цяло работим с много компании по целия свят, за да разберем казусите и да разберем какво трябва да се създаде, как реалните фирми могат да използват Lightning Network. Toва е само един пример ", каза Григорович.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света