НАЧАЛО Други

JVCEA планира да затегне мерките за управление на активите на клиентите

СЕП. 30, 2018 23:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JVCEA планира да затегне мерките за управление на активите на клиентите

Саморегулиращата се асоциация за виртуални валутни обмени в Япония (JVCEA) планира да затегне мерките за управление на активите на своите клиенти. Отделът "Таймс Таймс" съобщи тази новина в неделя, 30-ти септември, цитирайки "информирани източници".

 

JVCEA е група за саморегулиране на някои от най-големите лицензирани обменни оператори в Япония, създадена през април тази година.


Твърди се, че организацията планира да затегне правилата си, като установи ограничение на размера на цифровите валути, които могат да бъдат управлявани онлайн от всякакъв обмен.

Според The Japan Times границата вероятно ще бъде определена на около 10-20% от депозитите на клиентите. JVCEA е в процес на преразглеждане на правилата си, първоначално формулирани през юли, след което ще бъдат представени за сертифициране на Японската агенция за финансови услуги (FSA).

Крипто  обменът обикновено съхранява повечето крипто активи на клиентите си офлайн в студени портфейли. Въпреки това, определено количество криптовалута обикновено се съхранява в горещ портфейл, свързан с интернет, което го прави уязвим за потенциални хакерски атаки. Новите правила на JVCEA ще ограничат дела на цифровите активи, които могат да бъдат съхранени по този начин от обмените членове на организацията.

Натискът за по-стриктна саморегулация идва след неотдавнашния пробив на японският крипто обмен Zaif, който е загубил крипто на стойност от 6.7 милиарда йени (59.7 милиона долара), принадлежащи както на компанията, така и на нейните клиенти.

Хакът на Zaif се появи след още по-голям случай по-рано тази година, когато хакерите нападнаха японският обмен Coincheck и успяха да се откраднат NEM токени в размер на 523 милиона долара. Откраднатите крипто активи също така се съхраняват с "ниско ниво на сигурност" (горещи портфейли).

Агенцията за финансов надзор започна разследване малко след хака на Zaif, възнамерявайки да провери дали компанията ще може да покрие загубите на клиентите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света