НАЧАЛО Алткойни Биткойн

JPMorgan смятат, че справедливата стойност на Биткойн е $2400

ФЕВ. 23, 2019 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan смятат, че справедливата стойност на Биткойн е $2400

JPMorgan Chase, американска инвестиционна банка, през януари публикува доклад „Блокчейн и Криптовалути 2019: Приемане, представяне и предизвикателства“, който определя справедливата стойност на Биткойн на $ 2,400.


Оценката на банката се основава на пределните разходи за добив на Биткойн от нискотарифните копачи в Китай.


JPMorgan оценява справедливата стойност на Биткойн


Според доклада, JPMorgan обявиха, че справедливата стойност на Биткойн е $ 2,400, което е с 39,76% по-малко от текущата пазарна цена на дигиталния актив. Биткойн, който в момента се търгува около $ 4,000, е повлиян от операциите на нискотарифните копачи в Китай, според JPMorgan.

Според банката от Уолстрийт:

При средните стойности на хеша през четвъртото тримесечие на 2018-та и при прилагането на последните производствени дялове, оценяваме, че средната стойност на паричните разходи за нискотарифни китайски копачи е около $2 400 за Биткойн, през четвъртото тримесечие на 2018 г.


JPMorgan също така подчертаха, че оценената справедлива стойност се основава на пределните разходи за производство на Биткойн от копачите. В този случай, пределните разходи са увеличаването или намаляването на общите разходи за производство на още един Биткойн.


Становище на крипто копачите се различава от това на JPMorgan


От друга страна, копачите на криптовалути не се съгласиха бързо с инвестиционната банка. Те са на мнение, че не може да има средни пределни разходи, когато става въпрос за Биткойн и като такива, справедливата стойност е погрешна. Последното се дължи на факта, че винаги ще има ограничено предлагане на Биткойн, като се има предвид, че има дневно предлагане от 1800 монети.

Бен Ганьон, съосновател на LuTech, компания за добив на Биткойн , разкри, че в последно време, количеството Биткойн , което може да бъде добито, е фиксирано, като се има предвид, че 12,5 биткойна се възнаграждават на всеки 10 минути за намиране на блок. Освен това, един копач трябва да спечели по-голям дял от тази фиксирана сума по отношение на други лица, които добиват крипто и са конкуренти.


Невъзможно е да се определи средна стойност заради конкуренцията между копачите


Затова е невъзможно да се определи средна цена, защото копачите винаги ще се конкурират, за да спечелят награда, стига да получат евтино електричество и добивно оборудване, което са енергийно ефективно. Ганьон също посочи, че цената на продукцията на Биткойн е засегната, ако дигиталния актив се обезцени.

В този случай, спадът в цената ще доведе и до намаляване на производствените разходи, което ще засегне високотарифните копачи, които е по-вероятно да излязат от пазара. Следователно това оставя конкуренцията на нискотарифни копачи, които ще имат по-голям пазарен дял и печалба.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света