НАЧАЛО Алткойни Биткойн

JPMorgan признават стойността на Биткойн

МАЙ. 24, 2019 21:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan признават стойността на Биткойн

Най-голямата криптовалута в света се издигна над "присъщата си стойност", отразявайки подобен ход през 2017 г., което предшестваше най-големия спад на индустрията, пишaт в петък стратезите на JPMorgan Chase.


Главните стратези в JPMorgan казват, че Биткойн е надценен


Най-новото рали на Биткойн изненада мнозина, което може да се определи като добре дошло развитие в крипто общността. Когато стойността на BTC надхвърли $8 200, мнозина видяха това като показател, че страховитият мечи пазар най-накрая приключи.

Невероятният скок на цените не остана незабелязан от JPMorgan, банковия гигант базиран в САЩ и до този момент един от най-големите критици на Биткойн. Според записка, получена от Bloomberg, стратезите в JPMorgan вярват, че най-голямата криптовалута в света може да е минала реалната си стойност със скорошното си рали.

Николаос Панигирцоглу, един от авторите на записката, спомена, че Биткойн излезна отвъд своята "вътрешна стойност".

В записката се обяснява, че вътрешната стойност на Биткойн е решена чрез третиране на криптовалутата като стока, и след това изчисляване на нейната „производствена цена”. За изчисляване на общата „присъща стойност” сe вкарват изчислена изчислителна мощност, разход на електроенергия и хардуерна енергийна ефективност.

"Определянето на присъща или справедлива стойност за всяка криптовалута очевидно е предизвикателство", пишат стратезите като предупреждение. "В действителност мненията варират от някои изследователи, които твърдят, че тя няма фундаментална стойност, до други, които определят справедливите стойности, които надвишават текущите цени."


Записката на JPMorgan се разглежда като голяма победа за крипто индустрията


Джейми Димон, главен изпълнителен директор на JPMorgan, е известен с критиките си към Биткойн.

Димон придоби известност в крипто индустрията през 2017 г., когато нарече Биткойн измама и „по-лошо от манията по лалетата, а по-късно заплашва да уволни някои от служителите на банката, които са хванати да търгуват криптовалути.

И докато по-късно Димон съжали, че нарече Биткойн измама, той продължава да поддържа позицията си, че по същество е безполезен. Последният доклад на JPMorgan обаче противоречи на цялостната позиция на банката по криптовалутите, тъй като по същество признава стойността на Биткойн.

Антъни Помплиано, съосновател и партньор в Morgan Creek Digital, отбеляза това в публикация в Twitter, предупреждавайки, че трябва да бъдем предпазливи от това, което банките казват за криптовалутите като цяло.

https://twitter.com/APompliano/status/1130444930885783553


Докато мнозина счетоха доклада на JPMorgan за нелеп, други го смятаха за много опасен за пазара. В отговор на туита на Помплиано, много потребители обвиниха JPMorgan, че се опитват да обезценят Биткойн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$54 милиона в Биткойн са загубени заради рибарска въдица

Бюрото за криминални активи (CAB) на Ирландия иззе криптовалутните сметки на Колинс, след като той беше признат за виновен в престъпления съгласно Закона за злоупотреба с наркотици.Колинс е купил Бит...
ФЕВ. 24, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отскочи, но дали възходът ще продължи?

В събота цената доближи $ 10,000, преди да се изтегли обратно до $ 9,794, а в момента на написване на статията, цената продължава да среща съпротива на около $ 9,900.На 6-часовата графика видимият диа...
ФЕВ. 24, 2020 13:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи по-дълбока корекция

Ранната търговия в понеделник обаче разказва различна история, тъй като на $ 10,000 пак имаше отхвърляне и анализаторите спекулират, че ще има още едно отстъпление.Пазарите на криптовалути бяха във въ...
ФЕВ. 24, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн остава в бичи тренд

BTC / USD прекара още един ден в стабилна зона между $ 9,500 и $ 9,800, като остава там от четвъртък.Преди това търговците бяха реагирали с недоумение, тъй като двойката спадна с почти $ 1,000 за няко...
ФЕВ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света