НАЧАЛО Алткойни Биткойн

JPMorgan признават стойността на Биткойн

МАЙ. 24, 2019 21:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan признават стойността на Биткойн

Най-голямата криптовалута в света се издигна над "присъщата си стойност", отразявайки подобен ход през 2017 г., което предшестваше най-големия спад на индустрията, пишaт в петък стратезите на JPMorgan Chase.


Главните стратези в JPMorgan казват, че Биткойн е надценен


Най-новото рали на Биткойн изненада мнозина, което може да се определи като добре дошло развитие в крипто общността. Когато стойността на BTC надхвърли $8 200, мнозина видяха това като показател, че страховитият мечи пазар най-накрая приключи.

Невероятният скок на цените не остана незабелязан от JPMorgan, банковия гигант базиран в САЩ и до този момент един от най-големите критици на Биткойн. Според записка, получена от Bloomberg, стратезите в JPMorgan вярват, че най-голямата криптовалута в света може да е минала реалната си стойност със скорошното си рали.

Николаос Панигирцоглу, един от авторите на записката, спомена, че Биткойн излезна отвъд своята "вътрешна стойност".

В записката се обяснява, че вътрешната стойност на Биткойн е решена чрез третиране на криптовалутата като стока, и след това изчисляване на нейната „производствена цена”. За изчисляване на общата „присъща стойност” сe вкарват изчислена изчислителна мощност, разход на електроенергия и хардуерна енергийна ефективност.

"Определянето на присъща или справедлива стойност за всяка криптовалута очевидно е предизвикателство", пишат стратезите като предупреждение. "В действителност мненията варират от някои изследователи, които твърдят, че тя няма фундаментална стойност, до други, които определят справедливите стойности, които надвишават текущите цени."


Записката на JPMorgan се разглежда като голяма победа за крипто индустрията


Джейми Димон, главен изпълнителен директор на JPMorgan, е известен с критиките си към Биткойн.

Димон придоби известност в крипто индустрията през 2017 г., когато нарече Биткойн измама и „по-лошо от манията по лалетата, а по-късно заплашва да уволни някои от служителите на банката, които са хванати да търгуват криптовалути.

И докато по-късно Димон съжали, че нарече Биткойн измама, той продължава да поддържа позицията си, че по същество е безполезен. Последният доклад на JPMorgan обаче противоречи на цялостната позиция на банката по криптовалутите, тъй като по същество признава стойността на Биткойн.

Антъни Помплиано, съосновател и партньор в Morgan Creek Digital, отбеляза това в публикация в Twitter, предупреждавайки, че трябва да бъдем предпазливи от това, което банките казват за криптовалутите като цяло.

https://twitter.com/APompliano/status/1130444930885783553


Докато мнозина счетоха доклада на JPMorgan за нелеп, други го смятаха за много опасен за пазара. В отговор на туита на Помплиано, много потребители обвиниха JPMorgan, че се опитват да обезценят Биткойн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света