НАЧАЛО Други

Продължителният мечи пазар отблъсква институциите

ДЕК. 20, 2018 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Продължителният мечи пазар отблъсква институциите

Анализаторите от JPMorgan, заедно с глобалния пазарен стратег Николаос Панигирцоглу, съобщиха, че участието на институционалните инвеститори в Биткойн намалява.


Анализаторите на JPMorgan Chase смятат, че продължителният мечи пазар отблъсква институционалните инвеститори, съобщи Bloomberg във вторник, 18-ти декември.


В съвместно публикуван изследователски доклад, анализаторите стигнаха до извода, че "показателите за ключовите потоци са се понижили драстично", включително спад на фючърсния пазар на BTC.

Експертите подчертават намаляващият индекс на отворения интерес (OI) - размерът на отворените договори за фючърси на BTC - на глобалните пазари на Chicago Board Options Exchange (CBOE). Те твърдят, че през последния месец индексът достигна най-ниските си нива от началото на търговията с Биткойн фючърси на 10 декември 2017 г.

Позовавайки се на данни от Комисията за търговия с фючърси на САЩ (CFTC), в доклада се казва, че "най-широко използваните" договори от Чикагската борса за търговия (CME) са "близо до дъното за 2018 г.". CME твърди, че фючърсите на Биткойн продължават да растат през третото тримесечие на тази година.

Освен това JPMorgan съобщи, че средният размер на транзакциите на крипто пазара е спаднал до по-малко от $ 160, срещу около $ 5,000 преди една година. Освен това, анализаторите споменават, че алткойните продължават да "страдат непропорционално по време на тази фаза на корекция."


Докладът засяга и въпроса за катастрофата при крипто копаенето, която е свързана с общия спад на крипто пазарите.


Позовавайки се на спадащия Биткойн хеш-рейт - измерването на изчислителната трудност на копаене - JPMorgan заявява, че добивът вече не е икономичен за много миньори, които впоследствие са принудени да продават своето оборудване.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света