НАЧАЛО Други

Продължителният мечи пазар отблъсква институциите

ДЕК. 20, 2018 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Продължителният мечи пазар отблъсква институциите

Анализаторите от JPMorgan, заедно с глобалния пазарен стратег Николаос Панигирцоглу, съобщиха, че участието на институционалните инвеститори в Биткойн намалява.


Анализаторите на JPMorgan Chase смятат, че продължителният мечи пазар отблъсква институционалните инвеститори, съобщи Bloomberg във вторник, 18-ти декември.


В съвместно публикуван изследователски доклад, анализаторите стигнаха до извода, че "показателите за ключовите потоци са се понижили драстично", включително спад на фючърсния пазар на BTC.

Експертите подчертават намаляващият индекс на отворения интерес (OI) - размерът на отворените договори за фючърси на BTC - на глобалните пазари на Chicago Board Options Exchange (CBOE). Те твърдят, че през последния месец индексът достигна най-ниските си нива от началото на търговията с Биткойн фючърси на 10 декември 2017 г.

Позовавайки се на данни от Комисията за търговия с фючърси на САЩ (CFTC), в доклада се казва, че "най-широко използваните" договори от Чикагската борса за търговия (CME) са "близо до дъното за 2018 г.". CME твърди, че фючърсите на Биткойн продължават да растат през третото тримесечие на тази година.

Освен това JPMorgan съобщи, че средният размер на транзакциите на крипто пазара е спаднал до по-малко от $ 160, срещу около $ 5,000 преди една година. Освен това, анализаторите споменават, че алткойните продължават да "страдат непропорционално по време на тази фаза на корекция."


Докладът засяга и въпроса за катастрофата при крипто копаенето, която е свързана с общия спад на крипто пазарите.


Позовавайки се на спадащия Биткойн хеш-рейт - измерването на изчислителната трудност на копаене - JPMorgan заявява, че добивът вече не е икономичен за много миньори, които впоследствие са принудени да продават своето оборудване.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света