НАЧАЛО Други

JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

ЮЛИ. 20, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

Американският инвестиционен банков гигант JPMorgan Chase преследва патент за разпределена система, която използва блокчейн технология за издаване на виртуални депозитарни разписки, които звучат като IPO токени.

 


JPMorgan иска да бъде домакин на IPO-та на блокчейн


Патентната заявка, подадена от JPMorgan през януари и публикувана в Патентното ведомство на САЩ (USPTO) в четвъртък, очертава метод, при който потребителите в разпределена мрежа, например блокчейн, могат да токенизират активи и да търгуват с тези виртуални депозитарни разписки.

За да създаде токен/ценна книга, създател, като собственик на актив или брокер, ще натовари актива, като го възложи на квалифициран попечител, който след това ще разреши виртуална разписка за депозираните активи.

Тази виртуална депозитарна разписка по същество би била , регулиран под ръководството на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ или други местни регулатори на ценни книжа. Това обозначение задължително ще ограничи как и къде могат да се търгуват токените.

В зависимост от характера на актива, притежателят на знак би могъл също така да осребри разписката за базовия актив, като го прехвърли на попечителя, който след това би отменил токените.

JPMorgan вярва, че една от възможностите за използване на тази предложена система е да позволи на компаниите да държат IPO в блокчейн среда, която малко или много изпълнява крайното обещание за първоначалното предлагане на монети, въпреки че е съмнително, ще признае този факт или ще се позове на подобни събития за разпространение на токени като ICO.


Разписки подкрепени от задължени


Патентът също така отбелязва, че токените могат да представляват виртуални постъпления, обезпечени с задължения, по-често наричани дълг.

Това не е първият път, когато JPMorgan обедини усилията си, като създаде платформа за издаване на дългове в блокчейн. По-рано тази година, фирмата си партнира с Националната банка на Канада и група от други фирми, за да симулират издаването на Yankee сертификат за депозит (CD), на Quorum (блокчейн платформата на JPMorgan базирана на Етериум ) на стойност 150 млн. долара - паралелно със CD издадено чрез конвенционални методи.

"Един от мандатите на блокчейн програмата на JP Morgan е да се определи как блокчейн технологията може да създаде стойност, ефективност и по-добър опит за нашите клиенти по веригата на стойността на финансовите пазари", каза Кристин Мой, ръководител на блокчейн програмата на JPMorgan по това време, "Очакваме с нетърпение да проучим приложението на блокчейн капиталовите пазари и как тези видове трансформационни възможности могат да бъдат от полза за нашите клиенти и партньори".

Както се съобщава, докато JPMorgan като цяло сa враждебни към криптовалутите, фирмата е от 4 години лидер в разработването на блокчейн бизнес приложения, ползите от разпределената счетоводна технология (DLT) в частна разрешена среда, най-вече чрез разработването и популяризирането на Quorum.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света