НАЧАЛО Други

JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

ЮЛИ. 20, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

Американският инвестиционен банков гигант JPMorgan Chase преследва патент за разпределена система, която използва блокчейн технология за издаване на виртуални депозитарни разписки, които звучат като IPO токени.

 


JPMorgan иска да бъде домакин на IPO-та на блокчейн


Патентната заявка, подадена от JPMorgan през януари и публикувана в Патентното ведомство на САЩ (USPTO) в четвъртък, очертава метод, при който потребителите в разпределена мрежа, например блокчейн, могат да токенизират активи и да търгуват с тези виртуални депозитарни разписки.

За да създаде токен/ценна книга, създател, като собственик на актив или брокер, ще натовари актива, като го възложи на квалифициран попечител, който след това ще разреши виртуална разписка за депозираните активи.

Тази виртуална депозитарна разписка по същество би била , регулиран под ръководството на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ или други местни регулатори на ценни книжа. Това обозначение задължително ще ограничи как и къде могат да се търгуват токените.

В зависимост от характера на актива, притежателят на знак би могъл също така да осребри разписката за базовия актив, като го прехвърли на попечителя, който след това би отменил токените.

JPMorgan вярва, че една от възможностите за използване на тази предложена система е да позволи на компаниите да държат IPO в блокчейн среда, която малко или много изпълнява крайното обещание за първоначалното предлагане на монети, въпреки че е съмнително, ще признае този факт или ще се позове на подобни събития за разпространение на токени като ICO.


Разписки подкрепени от задължени


Патентът също така отбелязва, че токените могат да представляват виртуални постъпления, обезпечени с задължения, по-често наричани дълг.

Това не е първият път, когато JPMorgan обедини усилията си, като създаде платформа за издаване на дългове в блокчейн. По-рано тази година, фирмата си партнира с Националната банка на Канада и група от други фирми, за да симулират издаването на Yankee сертификат за депозит (CD), на Quorum (блокчейн платформата на JPMorgan базирана на Етериум ) на стойност 150 млн. долара - паралелно със CD издадено чрез конвенционални методи.

"Един от мандатите на блокчейн програмата на JP Morgan е да се определи как блокчейн технологията може да създаде стойност, ефективност и по-добър опит за нашите клиенти по веригата на стойността на финансовите пазари", каза Кристин Мой, ръководител на блокчейн програмата на JPMorgan по това време, "Очакваме с нетърпение да проучим приложението на блокчейн капиталовите пазари и как тези видове трансформационни възможности могат да бъдат от полза за нашите клиенти и партньори".

Както се съобщава, докато JPMorgan като цяло сa враждебни към криптовалутите, фирмата е от 4 години лидер в разработването на блокчейн бизнес приложения, ползите от разпределената счетоводна технология (DLT) в частна разрешена среда, най-вече чрез разработването и популяризирането на Quorum.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света