НАЧАЛО Други

JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

ЮЛИ. 20, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

Американският инвестиционен банков гигант JPMorgan Chase преследва патент за разпределена система, която използва блокчейн технология за издаване на виртуални депозитарни разписки, които звучат като IPO токени.


JPMorgan иска да бъде домакин на IPO-та на блокчейн


Патентната заявка, подадена от JPMorgan през януари и публикувана в Патентното ведомство на САЩ (USPTO) в четвъртък, очертава метод, при който потребителите в разпределена мрежа, например блокчейн, могат да токенизират активи и да търгуват с тези виртуални депозитарни разписки.

За да създаде токен/ценна книга, създател, като собственик на актив или брокер, ще натовари актива, като го възложи на квалифициран попечител, който след това ще разреши виртуална разписка за депозираните активи.

Тази виртуална депозитарна разписка по същество би била , регулиран под ръководството на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ или други местни регулатори на ценни книжа. Това обозначение задължително ще ограничи как и къде могат да се търгуват токените.

В зависимост от характера на актива, притежателят на знак би могъл също така да осребри разписката за базовия актив, като го прехвърли на попечителя, който след това би отменил токените.

JPMorgan вярва, че една от възможностите за използване на тази предложена система е да позволи на компаниите да държат IPO в блокчейн среда, която малко или много изпълнява крайното обещание за първоначалното предлагане на монети, въпреки че е съмнително, ще признае този факт или ще се позове на подобни събития за разпространение на токени като ICO.


Разписки подкрепени от задължени


Патентът също така отбелязва, че токените могат да представляват виртуални постъпления, обезпечени с задължения, по-често наричани дълг.

Това не е първият път, когато JPMorgan обедини усилията си, като създаде платформа за издаване на дългове в блокчейн. По-рано тази година, фирмата си партнира с Националната банка на Канада и група от други фирми, за да симулират издаването на Yankee сертификат за депозит (CD), на Quorum (блокчейн платформата на JPMorgan базирана на Етериум ) на стойност 150 млн. долара - паралелно със CD издадено чрез конвенционални методи.

"Един от мандатите на блокчейн програмата на JP Morgan е да се определи как блокчейн технологията може да създаде стойност, ефективност и по-добър опит за нашите клиенти по веригата на стойността на финансовите пазари", каза Кристин Мой, ръководител на блокчейн програмата на JPMorgan по това време, "Очакваме с нетърпение да проучим приложението на блокчейн капиталовите пазари и как тези видове трансформационни възможности могат да бъдат от полза за нашите клиенти и партньори".

Както се съобщава, докато JPMorgan като цяло сa враждебни към криптовалутите, фирмата е от 4 години лидер в разработването на блокчейн бизнес приложения, ползите от разпределената счетоводна технология (DLT) в частна разрешена среда, най-вече чрез разработването и популяризирането на Quorum.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света