НАЧАЛО Други

JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

ЮЛИ. 20, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JPMorgan искат да използват блокчейн за издаване на ICO токени

Американският инвестиционен банков гигант JPMorgan Chase преследва патент за разпределена система, която използва блокчейн технология за издаване на виртуални депозитарни разписки, които звучат като IPO токени.


JPMorgan иска да бъде домакин на IPO-та на блокчейн


Патентната заявка, подадена от JPMorgan през януари и публикувана в Патентното ведомство на САЩ (USPTO) в четвъртък, очертава метод, при който потребителите в разпределена мрежа, например блокчейн, могат да токенизират активи и да търгуват с тези виртуални депозитарни разписки.

За да създаде токен/ценна книга, създател, като собственик на актив или брокер, ще натовари актива, като го възложи на квалифициран попечител, който след това ще разреши виртуална разписка за депозираните активи.

Тази виртуална депозитарна разписка по същество би била , регулиран под ръководството на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ или други местни регулатори на ценни книжа. Това обозначение задължително ще ограничи как и къде могат да се търгуват токените.

В зависимост от характера на актива, притежателят на знак би могъл също така да осребри разписката за базовия актив, като го прехвърли на попечителя, който след това би отменил токените.

JPMorgan вярва, че една от възможностите за използване на тази предложена система е да позволи на компаниите да държат IPO в блокчейн среда, която малко или много изпълнява крайното обещание за първоначалното предлагане на монети, въпреки че е съмнително, ще признае този факт или ще се позове на подобни събития за разпространение на токени като ICO.


Разписки подкрепени от задължени


Патентът също така отбелязва, че токените могат да представляват виртуални постъпления, обезпечени с задължения, по-често наричани дълг.

Това не е първият път, когато JPMorgan обедини усилията си, като създаде платформа за издаване на дългове в блокчейн. По-рано тази година, фирмата си партнира с Националната банка на Канада и група от други фирми, за да симулират издаването на Yankee сертификат за депозит (CD), на Quorum (блокчейн платформата на JPMorgan базирана на Етериум ) на стойност 150 млн. долара - паралелно със CD издадено чрез конвенционални методи.

"Един от мандатите на блокчейн програмата на JP Morgan е да се определи как блокчейн технологията може да създаде стойност, ефективност и по-добър опит за нашите клиенти по веригата на стойността на финансовите пазари", каза Кристин Мой, ръководител на блокчейн програмата на JPMorgan по това време, "Очакваме с нетърпение да проучим приложението на блокчейн капиталовите пазари и как тези видове трансформационни възможности могат да бъдат от полза за нашите клиенти и партньори".

Както се съобщава, докато JPMorgan като цяло сa враждебни към криптовалутите, фирмата е от 4 години лидер в разработването на блокчейн бизнес приложения, ползите от разпределената счетоводна технология (DLT) в частна разрешена среда, най-вече чрез разработването и популяризирането на Quorum.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света