НАЧАЛО Други

JD.com пуска блокчейн платформа

АВГ. 19, 2018 22:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JD.com пуска блокчейн платформа

JD.com, най-големият китайски онлайн магазин, пусна отворена блокчейн платформа , даваща възможност на клиентите да имат свои собствени решения, за подобрение на прозрачността, ефективността и сигурността на своите операции, съобщи компанията в корпоративния си блог.

 

JD Blockchain Open Platform разширява търговската си дейност като услуга на компанията и ще позволи на клиентите да изграждат интелигентни договори както за облаци на частни и обществени предприятия.


Платформата ще позволи на компаниите да рационализират проследяването на движението на продукти, оценка на собствеността, дигитални авторски права и сертификати за автентичност. Компанията осъществява контрол върху качеството на своите предложения в магазина за приложения, за да позволи на потребителите да персонализират приложенията.

Платформата включва магазин за приложения, който предлага софтуер и блокчейн базови слоеве, разработени от независими доставчици на софтуер, както и вътрешен екип за развитие на JD.com.

Платформата ще бъде особено полезна за фирмите, които не разполагат с възможността да разработят собствени блокчейн решения.

China Pacific Insurance Company (CPIC) стана първият партньор на JD.com, който използва отворената блокчейн платформа. Застрахователното дружество прилага уникален идентификационен номер на блокчейн за всеки документ за фактура, подобрява ефективността и улеснява счетоводния процес, като по този начин укрепва управлението на сигурността на електронните фактури.

Янхонг Пан, вицепрезидент и главен финансов директор на CPIC, заяви, че системата за електронни фактури е подобрила оперативната ефективност.

Джиан Пей, който наблюдава големите данни и интелигентната верига за доставки в J.D.com, заяви, че отворената платформа първоначално е разработена за операциите на компанията, за да се подобри видимостта на потребителите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света