НАЧАЛО Други

JD.com пуска блокчейн платформа

АВГ. 19, 2018 22:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 JD.com пуска блокчейн платформа

JD.com, най-големият китайски онлайн магазин, пусна отворена блокчейн платформа , даваща възможност на клиентите да имат свои собствени решения, за подобрение на прозрачността, ефективността и сигурността на своите операции, съобщи компанията в корпоративния си блог.


JD Blockchain Open Platform разширява търговската си дейност като услуга на компанията и ще позволи на клиентите да изграждат интелигентни договори както за облаци на частни и обществени предприятия.


Платформата ще позволи на компаниите да рационализират проследяването на движението на продукти, оценка на собствеността, дигитални авторски права и сертификати за автентичност. Компанията осъществява контрол върху качеството на своите предложения в магазина за приложения, за да позволи на потребителите да персонализират приложенията.

Платформата включва магазин за приложения, който предлага софтуер и блокчейн базови слоеве, разработени от независими доставчици на софтуер, както и вътрешен екип за развитие на JD.com.

Платформата ще бъде особено полезна за фирмите, които не разполагат с възможността да разработят собствени блокчейн решения.

China Pacific Insurance Company (CPIC) стана първият партньор на JD.com, който използва отворената блокчейн платформа. Застрахователното дружество прилага уникален идентификационен номер на блокчейн за всеки документ за фактура, подобрява ефективността и улеснява счетоводния процес, като по този начин укрепва управлението на сигурността на електронните фактури.

Янхонг Пан, вицепрезидент и главен финансов директор на CPIC, заяви, че системата за електронни фактури е подобрила оперативната ефективност.

Джиан Пей, който наблюдава големите данни и интелигентната верига за доставки в J.D.com, заяви, че отворената платформа първоначално е разработена за операциите на компанията, за да се подобри видимостта на потребителите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света