НАЧАЛО Други

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Американският Сенат потвърди номинацията на президента Джо Байдън на Джанет Йелън за министър на финансите в понеделник с 84-15 гласа.

 

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”.

 

Съвсем наскоро, по време на процеса на потвърждение за ролята на Министерството на финансите, Йелън актуализира мислите си за криптовалутите, които според нея могат да бъдат от полза за финансовата система.

 

В устни показания пред Финансовия комитет на Сената Йелън отговори на въпрос относно криптовалутите, използвани за финансиране на тероризма, като заяви, че регулаторите и политиците трябва да “проучат начините, по които можем да ограничим употребата им”, поне по отношение на незаконни цели.

 

Писмените ѝ показания бяха по-обширни по въпроса:

 

Мисля, че е важно да вземем предвид ползите от криптовалутите и други цифрови активи и потенциала, който те имат за подобряване на ефективността на финансовата система.

 

Въпреки че криптовалутите могат да се използват за финансиране на тероризъм и пране на пари, тя каза: 

 

Мисля, че трябва да разгледаме отблизо как да насърчим използването им за законни дейности, като същевременно ограничим използването им за злокачествени и незаконни дейности.

 

Важното е, че тя също обеща “да работи в тясно сътрудничество със съвета на Федералния резерв и другите федерални регулатори на банките и ценните книжа за това как да се приложи ефективна регулаторна рамка за тези и други финтех иновации”.

 

Това е нещо, което отдавна липсва, но може да е обещание, което тя може да изпълни. Йелън и председателят Джером Пауъл вече имат силни отношения, след като шест години бяха заедно в централната банка.

 

Като министър на финансите Йелън ще отговаря за няколко агенции, които се занимават с криптовалута, като най-забележителната е Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) и Службата на контрольора на валутата (OCC).

 

Бившите охранители срещу финансирането на тероризма и прането на пари; второто, което е независимо бюро, регулира националните банки и кредитните съюзи, включително първата криптовалутна институция с национална харта - Anchorage.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света