НАЧАЛО Други

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Гигантът за плащания Ripple обмисля продажбата на дял в MoneyGram.

 

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGram


Според доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбележи, че фирмата е инвестирала в компанията за парични преводи миналата година.Според декларация, подадена до Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), Ripple е упълномощила неназована финансова институция да продаде до 4 милиона акции на MoneyGram от нейно име до 31-ви март 2021 г.


След продажбата Ripple все още официално ще притежава 2,3 акции на MoneyGram и гарант, който ще му даде право да закупи допълнителни 5,9 милиона акции. Това би довело общо количество акции на Ripple до 8,2 милиона.


Говорейки в проценти, Ripple продава 33% от своя дял (включително гарантираните акции). Въпреки продажбата, Ripple все още ще държи близо 67% от дела (12,2 милиона минус 4 милиона акции).


Говорейки пред The Block, говорител на Ripple отбеляза:


Това е изцяло разумно финансово решение за реализиране на известни печалби от инвестицията на Ripple MGI [Moneygram International] и по никакъв начин не е отражение на настоящото състояние на нашето партньорство.


Трябва също така да се помни, че след покупката на MoneyGram от страна на Ripple, цената на акциите на последния меко казано 'се взриви'. През юни 2019 г., когато Ripple купи акциите на MoneyGram, те се търгуваха на цена от $4.10 в сравнение с текущата им цена от около $7.45.


Ripple да продължи да бъде важен акционер в MoneyGram


В изявление, издадено пред The Block, говорителят каза следното.


"Ще останем важен акционер в MoneyGram след продажбата - те очевидно са лидер в глобалното пространство за плащания в над 200 държави и територии.


Изявлението също така гласи:


За малко повече от година постигнахме невероятен напредък и с нетърпение очакваме да продължим да работим заедно с MoneyGram за трансформиране на трансгранични плащания.


Както бе съобщено по-рано, Ripple приключи инвестицията си в размер на $50 милиона в MoneyGram през ноември миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света