НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Изтекли снимки на Samsung Galaxy S10 показват вграден Биткойн портфейл

ЯНУ. 24, 2019 17:19 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изтекли снимки на Samsung Galaxy S10 показват вграден Биткойн портфейл

Наскоро бе съобщено, че вътрешен източник на Samsung е пуснал снимки на новия модел Galaxy S10, оборудван с вграден Биткойн портфейл.


Galaxy S10 все още не е пуснат на пазара, но Samsung съобщава, че моделът е разпространен сред производителите на аксесоари и търговците.


Galaxy S10 с крипто портфейл?


Според Грегъри Блейк, който излъчи няколко скрийншота на заподозряния прототип на Galaxy S10, новият модел на южнокорейския гигант за производство на мобилни телефони има интегрирана функция, наречена "Samsung Blockchain KeyStore", която позволява на потребителите да имат пълен контрол над своите частни ключове и крипто-финансови средства.

Резултат с изображение за samsung png

След като Blockchain KeyStore е удостоверен и активиран на устройството, потребителите могат да започнат да изпращат и получават криптовалута, използвайки родния крипто портфейл на мобилния телефон.

Скрийншота, споделен от Блейк, разкри Етериум като единствената поддържана криптовалута на устройството, вероятно защото телефонът все още е прототип. Въпреки това, едно изображение включваше графики, които изглеждаха като тези на Биткойн, така че вероятно ще бъдат включени повече валути, когато се пусне на пазара.https://twitter.com/GregiPfister89/status/1087607305301045248За проверката, че въпросният телефон е Galaxy S10, журналиста в BGR (американска технологична медия), Крис Смит, обясни:

Ние знаем, че това е Galaxy S10 телефон, защото "punch-hole" камерата е разположена в горния десен ъгъл. Самостоятелната камера на A8 модела е от лявата страна. Също така, ние знаем, че това е Galaxy S10 телефон, а не Galaxy S10 + , защото разполага с самообучаваща се камера с един обектив. Ясно е, че апаратът не е версия Lite, защото екранът е с извити ръбове, а не плосък.

На 13-ти декември 2018 бе съобщено, че Samsung планира да интегрира крипто офлайн съхранение (cold storage) в своя модел S10, след като компанията регистрира търговски патенти за Samsung блокчейн.

По онова време, изпълнителният редактор на SamMobile, Аднан Фарук, потвърди, че компанията разработва крипто портфейл за "студено" съхранение и възнамерява да го интегрира в Galaxy S10.


Защо е разумно Samsung да интегрира Биткойн портфейл


https://youtu.be/2uBYHA4utzI

През юли миналата година, Samsung Insights съобщи, че най-сигурното устройство за пускане на крипто портфейл е мобилен телефон, поради наличието на доверена среда за изпълнение (TEE).

Подобни на лаптопи, персонални компютри и други видове устройства, смартфоните имат местна среда, която работи независимо от паметта. Като такива, данните, съхранявани в TEE, не могат да бъдат променяни от операционната система, напълно премахвайки възможността за нарушаване на сигурността, засягащо данни, съхранявани в доверената среда.

Чрез използването на TEE на мобилен телефон, крипто портфейлът може да работи много по-сигурно и ефективно от лаптопите и настолните компютри, които все още остават като популярна платформа за портфейли и обмен.

"Ето защо смартфоните имат предимство пред лаптопите и настолните компютри за криптовалутни портфейли: без предимствата на хардуерно базирания TEE, ключовете са по-уязвими", каза Джоел Снайдер, старши ИТ консултант и сътрудник на Samsung Insights.Резултат с изображение за samsung galaxy s10 „Съществува значителна предпазливост: наивният разработчик на портфейла може да избере просто да съхранява ключовете на нормалното вътрешно съхранение на телефона, като в този случай няма допълнителна защита от използването на платформата на смартфона. Или самият портфейл може да е злонамерен софтуер."

Но с правилния портфейл, използващ предимствата на смартфона TEE, няма по-безопасно място за съхраняване на парите ви.


Ако официалният модел Galaxy S10 стартира с оригинален Биткойн и Етериум портфейл, той може да представлява сериозна заплаха за компании като HTC и проекти, работещи с блокчейн телефони, които ексклузивно поддържат криптовалути.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света