НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Изследовател намира метод за предсказване на цените на криптовалути

ДЕК. 2, 2019 21:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изследовател намира метод за предсказване на цените на криптовалути

Изследовател на данни от престижния Индийски технологичен институт “Vellore” е очертал метод за това, как предполагаемо да прогнозира цените на криптовалутите в реално време, като използва невронна мрежа за дългосрочна памет (LSTM).

В блог публикация, направена на 2-ри декември, изследователят Абинхав Сагар демонстрира в четири стъпки как да се използва технология за машинно обучение за прогнозиране на цените.

Това е удивително предвид непредсказуемия характер на сектора.


Сагар предшества демонстрацията си, като отбеляза, че докато машинното обучение е постигнало известен успех при прогнозиране на цените на фондовите борси, приложението му при криптовалутите е ограничено. 


В подкрепа на това твърдение той заяви, че цените на се колебаят в съответствие с бързо развиващи се технологични разработки, както и промени в икономиката, сигурността и политическата.


Методът включва:

1) събиране на данни за криптовалута в реално време; 

2) подготовка на данните за обучение на невронни мрежи; 

3) тестване на прогнозата с помощта на невронната мрежа LSTM; 

4) визуализиране на резултатите от прогнозата.


Както разработчикът на софтуер Адити Митал е очертал, LSTM е съкращение за “Long Short-Term Memory” - вид невронна мрежа, която е предназначена да класифицира, обработва и прогнозира времеви редове с дадени времеви лагове с неизвестна продължителност.


За да обучи мрежата си, Сагар работи с набор от данни от “CryptoCompare”, използвайки функции като цена, обем, високи и ниски стойности и други.


Той предоставя връзка към кода за цялостния проект на “GitHub” и очертава функциите, които използва за нормализиране на стойностите на данните при подготовката за машинно обучение.


Преди да начертае и визуализира резултатите от прогнозите на мрежата, Сагар отбелязва, че използва “Mean Absolute Error” като метрика за оценка, която, отбелязва той, измерва средната величина на грешките в набор от прогнози, без да взема предвид посоката им.


Sagar’s visualization of his cryptocurrency predictions in real-time using an LSTM neural network

Отвъд пазарните прогнози, комбинирането на нови технологии като блокчейн с машинно обучение придобива все по-голяма популярност и тежест.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да се срине до $6,000

Графиката му показва прилики между пазарното дъно през декември 2018 г. и текущото ценово действие. Ако съдим по миналото, Биткойн би могъл да формира друг падащ клин, който може да завърши с обрат...
ДЕК. 12, 2019 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн все още е най-популярната валута в тъмната мрежа

Според данни, предоставени от Джеймс Тодоро от Blocktown Capital, доларовата стойност на Биткойн, изразходвана в най-мрачните кътчета на интернет пространството, надмина $1 милиард през 2019 година.Б...
ДЕК. 12, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн копачите в Китай контролират 66% от глобалната хешираща мощност

Китайската провинция Съчуан съставлява над половината от световната хешираща мощност, показва проучване на мениджъра на дигитални активи CoinShares, съобщено от Reuters на 11-ти декември.Хеш рейтът е ...
ДЕК. 12, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света