НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Изследовател намира метод за предсказване на цените на криптовалути

ДЕК. 2, 2019 21:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изследовател намира метод за предсказване на цените на криптовалути

Изследовател на данни от престижния Индийски технологичен институт “Vellore” е очертал метод за това, как предполагаемо да прогнозира цените на криптовалутите в реално време, като използва невронна мрежа за дългосрочна памет (LSTM).

В блог публикация, направена на 2-ри декември, изследователят Абинхав Сагар демонстрира в четири стъпки как да се използва технология за машинно обучение за прогнозиране на цените.

Това е удивително предвид непредсказуемия характер на сектора.


Сагар предшества демонстрацията си, като отбеляза, че докато машинното обучение е постигнало известен успех при прогнозиране на цените на фондовите борси, приложението му при криптовалутите е ограничено. 


В подкрепа на това твърдение той заяви, че цените на се колебаят в съответствие с бързо развиващи се технологични разработки, както и промени в икономиката, сигурността и политическата.


Методът включва:

1) събиране на данни за криптовалута в реално време; 

2) подготовка на данните за обучение на невронни мрежи; 

3) тестване на прогнозата с помощта на невронната мрежа LSTM; 

4) визуализиране на резултатите от прогнозата.


Както разработчикът на софтуер Адити Митал е очертал, LSTM е съкращение за “Long Short-Term Memory” - вид невронна мрежа, която е предназначена да класифицира, обработва и прогнозира времеви редове с дадени времеви лагове с неизвестна продължителност.


За да обучи мрежата си, Сагар работи с набор от данни от “CryptoCompare”, използвайки функции като цена, обем, високи и ниски стойности и други.


Той предоставя връзка към кода за цялостния проект на “GitHub” и очертава функциите, които използва за нормализиране на стойностите на данните при подготовката за машинно обучение.


Преди да начертае и визуализира резултатите от прогнозите на мрежата, Сагар отбелязва, че използва “Mean Absolute Error” като метрика за оценка, която, отбелязва той, измерва средната величина на грешките в набор от прогнози, без да взема предвид посоката им.


Sagar’s visualization of his cryptocurrency predictions in real-time using an LSTM neural network

Отвъд пазарните прогнози, комбинирането на нови технологии като блокчейн с машинно обучение придобива все по-голяма популярност и тежест.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн около $ 8,800 - скоро изтичат фючърсите на CME

Крипто търговците, които анализират Биткойн от пускането на CME фючърси през 2017-та, знаят, че изтичането на тези договори в последния петък на месеца има голямо влияние върху цената на BTC. Този ...
МАЙ. 25, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери местят части от откраднат Биткойн през 2016 година

Виновниците прехвърлиха Биткойн на стойност $72 милиона от Bitfinex в Хонконг (почти 120 000 BTC спрямо тогавашния курс на криптовалутата).   Сега друга част от тези пари са преместени в ано...
МАЙ. 24, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое ценово ниво е особено важно за Биткойн в момента

Докато за много хора е рано да се каже, че флагманската криптовалута е в бичи пазар, един анализатор твърди, че при пробив на едно съществено ниво, ще видим възход до $ 11,000. Докато Биткойн отско...
МАЙ. 24, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крейг Райт може да има достъп до неговото Биткойн състояние

Съдебни документи, подадени на 21-ви май показва, че наследниците на Клейман твърдят, че Райт ‘има възможност да отвори криптирания файл, но няма, защото съдържа доказателства за партньорството и Бит...
МАЙ. 23, 2020 17:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света