НАЧАЛО Други

Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

ОКТ. 3, 2018 22:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

Израелският орган за ценни книжа (ISA) започна да използва блокчейн, за да подобри киберсигурността на своята система за съобщения, твърди днес вестник "Times of Israel" на 3-ти октомври.


Правителственият регулатор съобщава, че технологията е вградена в система, наречена "Yael", използвана за предаване на съобщения и друга информация на лица, които попадат под надзора на ISA.


ISA има още планове за внедряване на блокчейн в две други системи, включително онлайн система за гласуване, която позволява на инвеститорите да участват дистанционно в заседанията на ISA, и система, наречена "Magna", която съхранява всички доклади, подадени от субекти, регулирани от ISA. Решението, използвано от ISA, е разработено от ИТ фирма Taldor, според Times of Israel.

Както се очертава в публикацията, технологията може да осигури решения за борба с измамите, тъй като може да се използва за проверка на автентичността на комуникациите, както и да се предпази от редактиране впоследствие или от неподходящи заличавания.

Регулаторът е цитиран от Times of Israel, казвайки, че преходът към блокчейн "добавя още един слой към гарантирането на надеждността на информацията, предавана на контролираните органи". Освен това блокчейн система може да докаже или да оспори, че е изпратено съобщение от ISA.

Нейтън Хершковиц, директор на отдела за информационни системи на ISA, заяви, че преходът към интегриране на блокчейн е в съответствие с "нарастващата тенденция в света и по-специално във финансовата сфера да се внедрят иновативни и революционни технологии".

Както бе съобщено миналия месец, Швейцария и Израел неотдавна се споразумяха да споделят своя опит в регулирането на блокчейн индустрията, а швейцарският държавен секретар по международните финансови въпроси Йоер Гасър заяви, че планира да подготви доклад, очертаващ общи препоръки за преглед от израелското правителство.

Израелското министерство на финансите от своя страна заяви, че и двете страни са се съгласили да споделят бележки относно регулирането на финтех, включително насоките за криптовалутите и борбата с прането на пари (AML).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света