НАЧАЛО Други

Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

ОКТ. 3, 2018 22:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

Израелският орган за ценни книжа (ISA) започна да използва блокчейн, за да подобри киберсигурността на своята система за съобщения, твърди днес вестник "Times of Israel" на 3-ти октомври.

 

Правителственият регулатор съобщава, че технологията е вградена в система, наречена "Yael", използвана за предаване на съобщения и друга информация на лица, които попадат под надзора на ISA.


ISA има още планове за внедряване на блокчейн в две други системи, включително онлайн система за гласуване, която позволява на инвеститорите да участват дистанционно в заседанията на ISA, и система, наречена "Magna", която съхранява всички доклади, подадени от субекти, регулирани от ISA. Решението, използвано от ISA, е разработено от ИТ фирма Taldor, според Times of Israel.

Както се очертава в публикацията, технологията може да осигури решения за борба с измамите, тъй като може да се използва за проверка на автентичността на комуникациите, както и да се предпази от редактиране впоследствие или от неподходящи заличавания.

Регулаторът е цитиран от Times of Israel, казвайки, че преходът към блокчейн "добавя още един слой към гарантирането на надеждността на информацията, предавана на контролираните органи". Освен това блокчейн система може да докаже или да оспори, че е изпратено съобщение от ISA.

Нейтън Хершковиц, директор на отдела за информационни системи на ISA, заяви, че преходът към интегриране на блокчейн е в съответствие с "нарастващата тенденция в света и по-специално във финансовата сфера да се внедрят иновативни и революционни технологии".

Както бе съобщено миналия месец, Швейцария и Израел неотдавна се споразумяха да споделят своя опит в регулирането на блокчейн индустрията, а швейцарският държавен секретар по международните финансови въпроси Йоер Гасър заяви, че планира да подготви доклад, очертаващ общи препоръки за преглед от израелското правителство.

Израелското министерство на финансите от своя страна заяви, че и двете страни са се съгласили да споделят бележки относно регулирането на финтех, включително насоките за криптовалутите и борбата с прането на пари (AML).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света