НАЧАЛО Други

Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

ОКТ. 3, 2018 22:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

Израелският орган за ценни книжа (ISA) започна да използва блокчейн, за да подобри киберсигурността на своята система за съобщения, твърди днес вестник "Times of Israel" на 3-ти октомври.

 

Правителственият регулатор съобщава, че технологията е вградена в система, наречена "Yael", използвана за предаване на съобщения и друга информация на лица, които попадат под надзора на ISA.


ISA има още планове за внедряване на блокчейн в две други системи, включително онлайн система за гласуване, която позволява на инвеститорите да участват дистанционно в заседанията на ISA, и система, наречена "Magna", която съхранява всички доклади, подадени от субекти, регулирани от ISA. Решението, използвано от ISA, е разработено от ИТ фирма Taldor, според Times of Israel.

Както се очертава в публикацията, технологията може да осигури решения за борба с измамите, тъй като може да се използва за проверка на автентичността на комуникациите, както и да се предпази от редактиране впоследствие или от неподходящи заличавания.

Регулаторът е цитиран от Times of Israel, казвайки, че преходът към блокчейн "добавя още един слой към гарантирането на надеждността на информацията, предавана на контролираните органи". Освен това блокчейн система може да докаже или да оспори, че е изпратено съобщение от ISA.

Нейтън Хершковиц, директор на отдела за информационни системи на ISA, заяви, че преходът към интегриране на блокчейн е в съответствие с "нарастващата тенденция в света и по-специално във финансовата сфера да се внедрят иновативни и революционни технологии".

Както бе съобщено миналия месец, Швейцария и Израел неотдавна се споразумяха да споделят своя опит в регулирането на блокчейн индустрията, а швейцарският държавен секретар по международните финансови въпроси Йоер Гасър заяви, че планира да подготви доклад, очертаващ общи препоръки за преглед от израелското правителство.

Израелското министерство на финансите от своя страна заяви, че и двете страни са се съгласили да споделят бележки относно регулирането на финтех, включително насоките за криптовалутите и борбата с прането на пари (AML).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразил...
ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света