НАЧАЛО Други

Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

ОКТ. 3, 2018 22:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израелският орган за ценни книжа се обръща към блокчейн за подобряване на сигурността

Израелският орган за ценни книжа (ISA) започна да използва блокчейн, за да подобри киберсигурността на своята система за съобщения, твърди днес вестник "Times of Israel" на 3-ти октомври.


Правителственият регулатор съобщава, че технологията е вградена в система, наречена "Yael", използвана за предаване на съобщения и друга информация на лица, които попадат под надзора на ISA.


ISA има още планове за внедряване на блокчейн в две други системи, включително онлайн система за гласуване, която позволява на инвеститорите да участват дистанционно в заседанията на ISA, и система, наречена "Magna", която съхранява всички доклади, подадени от субекти, регулирани от ISA. Решението, използвано от ISA, е разработено от ИТ фирма Taldor, според Times of Israel.

Както се очертава в публикацията, технологията може да осигури решения за борба с измамите, тъй като може да се използва за проверка на автентичността на комуникациите, както и да се предпази от редактиране впоследствие или от неподходящи заличавания.

Регулаторът е цитиран от Times of Israel, казвайки, че преходът към блокчейн "добавя още един слой към гарантирането на надеждността на информацията, предавана на контролираните органи". Освен това блокчейн система може да докаже или да оспори, че е изпратено съобщение от ISA.

Нейтън Хершковиц, директор на отдела за информационни системи на ISA, заяви, че преходът към интегриране на блокчейн е в съответствие с "нарастващата тенденция в света и по-специално във финансовата сфера да се внедрят иновативни и революционни технологии".

Както бе съобщено миналия месец, Швейцария и Израел неотдавна се споразумяха да споделят своя опит в регулирането на блокчейн индустрията, а швейцарският държавен секретар по международните финансови въпроси Йоер Гасър заяви, че планира да подготви доклад, очертаващ общи препоръки за преглед от израелското правителство.

Израелското министерство на финансите от своя страна заяви, че и двете страни са се съгласили да споделят бележки относно регулирането на финтех, включително насоките за криптовалутите и борбата с прането на пари (AML).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света