НАЧАЛО Други

Израел намира ново приложение на блокчейн технологията

ОКТ. 14, 2018 23:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израел намира ново приложение на блокчейн технологията

Не може да се говори за район повлиян от блокчейн технология, без да се пропусне Израел.

Страната отново намира приложение на блокчейн чрез Израелската служба за ценни книжа (ISA), която се занимава с приемането употребата на технологията в своите системи за съобщения.


Следвайки стъпките на други региони приемащи блокчейн, използването на технологията от израелския орган за ценни книжа се очаква да повиши изискваното ниво на сигурност и прозрачност.


Въвеждането на блокчейн технология в системата за изпращане на съобщения ще даде сигурност, че системата не може да бъде подправена.

След като системата стане активна, всички транзакции и обмен на информация от ISA ще бъдат записани чрез блокчейн. По този начин ще има адекватен мониторинг на всички дружествени данъчни декларации.

Изявление на ISA гласи:

Блокчейн добавя още един слой за гарантиране на надеждността на информацията, предавана на контролираните органи. Технологията проверява автентичността на съобщенията, предотвратява измамите и им пречи да бъдат редактирани или изтривани. Освен това системата предотвратява възможността да се отрече, че е получено съобщение от ISA. 

Въвеждането на тази форма на технология в информационните системи на ISA е в съответствие с нейната цел за насърчаване на финансовите иновации на капиталовия пазар. Изследване, проведено наскоро, съобщи, че до 2022 г. блокчейн технологията ще генерира приблизително 13,96 милиарда долара.

Изглежда, че все повече фирми намират интересни приложения на иновативната технология, като например процесите на гласуване или регистрация на автомобили. Най-базовите и елементарни процеси в една компания могат да бъдат облекчени чрез блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света