НАЧАЛО Финтех

Изпълнителният директор на SoFi казва, че инвестиционните сметки са се удвоили през 2020 г.

МАЙ. 29, 2020 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изпълнителният директор на SoFi казва, че инвестиционните сметки са се удвоили през 2020 г.

Изпълнителният директор на SoFi - Антъни Ното заяви, че платформата за инвестиции на компанията е отбелязала увеличение на потребителите тази година.

Видяхме как броят на хората, които използват SoFi Invest, се удвои”, заяви Ното в ‘Squawk Alley’.


Ното каза, че проблемът с използването на SoFi Invest е показателен за “приказка за два града” по време на COVID-19 епидемията, която нанесе широки икономически щети в САЩ в допълнение към значителните здравни такси.


Има хора, които абсолютно трябва да поправят финансовия си живот, и те трябва да вземат заеми, за да го направят”, добави Ното.


“Има някои хора, които трябва да надграждат за бъдещето, и те избират да инвестират в тези трудни времена, когато имат повече време у дома и са способни да отделят повече мисъл на инвестирането.”


По-специално, по-младите инвеститори са усетили възможност по време на спадa на пазара поради коронавируса, тъй като редица други онлайн брокери казват, че са забелязали скок в новите сметки тази година.


Ното, бивш изпълнителен директор в Twitter и Националната футболна лига, заяви, че 40% от сделките на SoFi Invest са чрез частични акции.


Разрешаването на частични покупки на акции се разглежда като начин да се направи инвестирането по-достъпно, особено за по-младите хора. Фирми като Robinhood и Fidelity също предлагат частична търговия, а скоро ще стартира услугата “Schwab Stock Slices” на Charles Schwab.


SoFi, основана през 2011 г., се фокусира върху рефинансирането на студентски заеми за милениали, но оттогава разширява финансовите си продукти и сега предлага лични и ипотечни заеми. Тя стартира SoFi Invest и SoFi Money, сметка за управление на пари, през 2019 г.


Миналия месец, базираната в Сан Франциско SoFi се съгласи да закупи софтуерна компания за плащания Galileo за 1,2 милиарда долара.


Повече подробности бяха публикувани в сряда за Samsung Money от SoFi, партньорството на компанията със Samsung, което трябва да стартира по-късно това лято. Той осигурява сметка за управление на пари заедно с дебитна карта Mastercard и се интегрира със съществуващата услуга Samsung Pay.


Партньорството ни със Samsung наистина е разширяване на способността ни да достигаме до хората, с цел да им помогнем да постигнат финансова независимост и да получат парите си правилно”, каза Ното.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Блокчейн платежната система на Сингапур е готова за комерсиална употреба

Паричният орган на Сингапур, или MAS, за първи път пое проекта Ubin през 2017 г. с планове първо да разработи дигитализиран сингапурски долар (SGD). Следващите стъпки включваха проучване на блокчейн и...
ЮЛИ. 13, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Empower Retirement купува Personal Capital в сделка за 1 милиард долара

Сделката е на стойност 825 милиона долара, като още 175 милиона щатски долара са описани като стимули за “планиран растеж”, според съобщение.Сделката вероятно е победа за Personal Capital. Според Forb...
ЮЛИ. 10, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три фирми се обединяват за да предложат нова децентрализирана платформа за заеми

В нова блог публикация компанията разкрива, че Anchor се разработва, за да отговори на належащата нужда от лесен за използване спестовен продукт, който привлича потребители извън криптосферата.DeFi&nb...
ЮЛИ. 10, 2020 13:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Point стартира като нова дигитална банка в САЩ

Днес компанията обяви нов рунд набиране на средства, като по-късно този месец ще стартира основна нова версия на услугата си и ще отвори врати за всички. Засега има дълъг списък с чакащи.Point е прило...
ЮЛИ. 8, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света