НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници се представят за създателя на Dogecoin с цел да крадат крипто

ОКТ. 19, 2018 20:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници се представят за създателя на Dogecoin с цел да крадат крипто

Създателят на Dogecoin Джаксън Палмър наскоро направи публикация в Twitter, предупреждаваща последователите му за измамници, които се представят за него в опити да измамят нищо неподозиращите поддръжници и да им вземат криптовалутата.


Палмър разкри, че измамници изпращат имейли на хора, които коментират и се абонират за неговия канал в YouTube.Фалшивият профил на имейлите ще проведе разговор с поддръжника и в крайна сметка ще ги помоли да инвестират в понци схема.

Палмър заяви, че никога не би се свързал с който и да било от последователите си чрез имейл по точно този начин. Той също така сподели примери за имейлите в неговата публикация.

Миналия месец, Елон Мъск поиска от създателя на Dogecoin да му помогне да намери решение за ботовете фасилитиращи измами, като се представят за знаменитости.

Палмър сподели сценарии с Мъск, който той е разработил в миналото, за да блокира ботовете. Палмър каза, че кодът е "кратък, прост и просто го управлявате с cron". "Not giving away ETH" стана популярен таг сред крипто пространството, след като измамници се преструваха, че са видни членове на общността и поискаха от поддръжници на въпросните личности да изпратят малки количества крипто на конкретен адрес с обещанието за голямо възнаграждение.

В един момент измамници дори се представиха за репортер на Bloomberg в Twitter, опитвайки се да измамят последователите им. За да избегнат подозрение, измамниците сменят имнето на верифицираните им профили.

Важно е да запомните, че подобно на Палмър, други влиятелни фигури в крипто пространството не биха пращали имейли на потребителите си, искайки крипто от тях.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света