НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

ОКТ. 7, 2018 12:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

Служител на Brio Hydrophonics, компания, базирана в Ахмедабад, беше арестуван в петък във връзка с предполагаемата крипто измама в Гуджарат, Индия.

Шест лица, обвинени в крипто измама в ИндияКакто се съобщава в Indian Express, оперативните служители по сигурността от клона за престъпления на Vadodara в град Гуджарат, Индия обявиха ареста.

Според доклада около 86 души са подали жалба във вторник на охранителните агенти в Gotri относно крипто измама, която включва нова крипто фирма, създадена през септември 2017 г. в района.

Обвиняемите са Правин Пател, Камал Джоши, Хирен Такар, Михир Патак, Джаянти Пател и Хареш Лимбания. Жертвите са казали, че обвиняемият ги е убедил да инвестират в новоразработена криптовалута в края на миналата година, като същевременно придават невероятен стимул за ранните инвеститори.

"Това е междущатска измама, а ние разследваме колко жертви от други щати са засегнати. Такар е основната връзка между компанията и инвеститорите от централната част на Гуджарат. Той бе избран, защото преди това е работил в компании за взаимни фондове", каза Джайдипсин Джадежа от DCP клонът за престъпления.

Според полицията обвиняемият е създал офис в Ахмедабад и е продал онлайн токени, публично. Бяха проведени серии от семинари и срещи, за да привлекат инвеститорите и да ги убедят да закупят токена.


В момента на пускане, токенът е струвал 7 Rs.


Компанията обещава, че ако някой инвестира в токена, инвестицията на лицето ще се умножи десет пъти в рамките на четири месеца. Също така, обвиняемият увери жертвите, че криптовалутата ще бъде на глобалните крипто обмени.

Тези обещания накараха толкова много хора да се възползват от шансовете си и да инвестират в токена. Преди жертвите да подадат жалбата, е продадена сума от 2,00427 токена, които възлизат на 1 719 000 Rs само в Vadodara.

Въпреки това, онлайн платформата беше затворена, след като един от обвиняемите Камал Джоши избягва с доста пари, което не остави на компанията никакъв избор, освен да затвори.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света