НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

ОКТ. 7, 2018 12:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

Служител на Brio Hydrophonics, компания, базирана в Ахмедабад, беше арестуван в петък във връзка с предполагаемата крипто измама в Гуджарат, Индия.

 

Шест лица, обвинени в крипто измама в ИндияКакто се съобщава в Indian Express, оперативните служители по сигурността от клона за престъпления на Vadodara в град Гуджарат, Индия обявиха ареста.

Според доклада около 86 души са подали жалба във вторник на охранителните агенти в Gotri относно крипто измама, която включва нова крипто фирма, създадена през септември 2017 г. в района.

Обвиняемите са Правин Пател, Камал Джоши, Хирен Такар, Михир Патак, Джаянти Пател и Хареш Лимбания. Жертвите са казали, че обвиняемият ги е убедил да инвестират в новоразработена криптовалута в края на миналата година, като същевременно придават невероятен стимул за ранните инвеститори.

"Това е междущатска измама, а ние разследваме колко жертви от други щати са засегнати. Такар е основната връзка между компанията и инвеститорите от централната част на Гуджарат. Той бе избран, защото преди това е работил в компании за взаимни фондове", каза Джайдипсин Джадежа от DCP клонът за престъпления.

Според полицията обвиняемият е създал офис в Ахмедабад и е продал онлайн токени, публично. Бяха проведени серии от семинари и срещи, за да привлекат инвеститорите и да ги убедят да закупят токена.


В момента на пускане, токенът е струвал 7 Rs.


Компанията обещава, че ако някой инвестира в токена, инвестицията на лицето ще се умножи десет пъти в рамките на четири месеца. Също така, обвиняемият увери жертвите, че криптовалутата ще бъде на глобалните крипто обмени.

Тези обещания накараха толкова много хора да се възползват от шансовете си и да инвестират в токена. Преди жертвите да подадат жалбата, е продадена сума от 2,00427 токена, които възлизат на 1 719 000 Rs само в Vadodara.

Въпреки това, онлайн платформата беше затворена, след като един от обвиняемите Камал Джоши избягва с доста пари, което не остави на компанията никакъв избор, освен да затвори.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад в свързаните с криптовалути престъпления през 2020 година

Според компанията количеството пари, загубенo поради крипто измами, кражби и хакерски атаки, е достигнало $1,8 милиарда 10 месеца след началото на 2020 г., което е значително по-малко от $4,5 милиарда...
НОЕ. 17, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптоактиви на стойност $7,6 милиарда са откраднати от 2011 година насам

Според доклада, 2,8 милиарда долара са откраднати чрез пробиви в сигурността, като най-популярното нарушение е срещу системите за сигурност на платформите за търговия с криптовалути. Общо 113 пробива ...
НОЕ. 13, 2020 18:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света