НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

ОКТ. 7, 2018 12:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници бягат след продажбата на фалшиви токени за $300 000+ на инвеститори в Индия

Служител на Brio Hydrophonics, компания, базирана в Ахмедабад, беше арестуван в петък във връзка с предполагаемата крипто измама в Гуджарат, Индия.

Шест лица, обвинени в крипто измама в ИндияКакто се съобщава в Indian Express, оперативните служители по сигурността от клона за престъпления на Vadodara в град Гуджарат, Индия обявиха ареста.

Според доклада около 86 души са подали жалба във вторник на охранителните агенти в Gotri относно крипто измама, която включва нова крипто фирма, създадена през септември 2017 г. в района.

Обвиняемите са Правин Пател, Камал Джоши, Хирен Такар, Михир Патак, Джаянти Пател и Хареш Лимбания. Жертвите са казали, че обвиняемият ги е убедил да инвестират в новоразработена криптовалута в края на миналата година, като същевременно придават невероятен стимул за ранните инвеститори.

"Това е междущатска измама, а ние разследваме колко жертви от други щати са засегнати. Такар е основната връзка между компанията и инвеститорите от централната част на Гуджарат. Той бе избран, защото преди това е работил в компании за взаимни фондове", каза Джайдипсин Джадежа от DCP клонът за престъпления.

Според полицията обвиняемият е създал офис в Ахмедабад и е продал онлайн токени, публично. Бяха проведени серии от семинари и срещи, за да привлекат инвеститорите и да ги убедят да закупят токена.


В момента на пускане, токенът е струвал 7 Rs.


Компанията обещава, че ако някой инвестира в токена, инвестицията на лицето ще се умножи десет пъти в рамките на четири месеца. Също така, обвиняемият увери жертвите, че криптовалутата ще бъде на глобалните крипто обмени.

Тези обещания накараха толкова много хора да се възползват от шансовете си и да инвестират в токена. Преди жертвите да подадат жалбата, е продадена сума от 2,00427 токена, които възлизат на 1 719 000 Rs само в Vadodara.

Въпреки това, онлайн платформата беше затворена, след като един от обвиняемите Камал Джоши избягва с доста пари, което не остави на компанията никакъв избор, освен да затвори.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година

Преглед на хаковетеСпоред доклада на компанията е имало 231 пробива на сигурността, проследени в блокчейна. Загубите от всички тези инциденти възлизат на $9.8 милиарда. С повече хакове и измами, които...
ДЕК. 28, 2021 20:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bent Finance претърпя хак на платформата

Bent Finance за първи път разбира за експлойта в понеделник около 20:55 (EST), когато компанията не отчете загуба на средства. Въпреки това общността заподозря, че това може да е т.нар. 'rug-pull' сле...
ДЕК. 21, 2021 16:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света