НАЧАЛО Крипто Крими

Измамник се представя за премиерът на Малта

АВГ. 27, 2018 14:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамник се представя за премиерът на Малта

Измамници се представиха за министър-председателят на Малта, откровен поддръжник на криптовалутите. Групата използва името и личността, за да създаде фалшив профил в Instagram.


Малта е внедрила различни мерки за улесняване на използването на криптовалути и блокчейн технологии и приветства бизнеса и фирмите, които са в тази индустрия.


Поради това, големите обмени като Binance и OKEx са решили да преместят бизнеса си в малката островна държава. Според проучване, предоставено от Morgan Stanley, страната е била световен лидер по отношение на обема на търговията с криптовалута през април.

Ръководителят на Асоциацията на банкерите в Малта заяви в интервю, че блокчейн е "мечта на банкера", докато премиерът Джоузеф Мускат счита, че криптовалутите са "бъдещето на парите".

Но текущите доклади, предложени от Malta Independent, гласят, че група от измамници се представиха за министър-председателя Мускат, като направиха фалшив акаунт в Instagram. Използвайки името, те популяризираха Биткойн схема.

В медийния доклад се посочва, че "трудолюбивият и на пръв поглед китайски измамник" е направил профила в Instagram и призова своите последователи да се свържат с човек на име Уанг Уей за сделка с Биткойн $ 6744.14 + 0.1%. Схемата обеща на своите инвеститори "огромна възвръщаемост на инвестициите в рамките на един месец".

Изявлението беше направен в сряда, но след кратък период от време бе премахнат от Instagram.

Фалшивият акаунт очевидно използваше някои снимки от официалният профил на министър-председателя на Instagram.

Реалната сметка на министър-председателя Мускат е последвана от 15,000 потребителя, има синя отметка и биографичната му страница гласи, че акаунта се управлява от Лейбъристката партия.

Все още не е известно кой точно е направил фалшивият профил. Бе създаден и профил в Instagram, свързан с Уанг Уей, който в момента има само шест изявления.

Много крипто измамници са използвали ботове и фалшиви медийни профили, за да заблудят хората и да вземат парите им по един или друг начин.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света