НАЧАЛО Крипто Крими

Измамниците минават от кредитни карти към Биткойн

ОКТ. 7, 2020 22:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамниците минават от кредитни карти към Биткойн

Измамниците се възползват от необратимия характер на крипто транзакциите, казва вицепрезидентът за глобалните операции на MyChargeBack, Майкъл Коен.

Когато идеята за Биткойн (BTC) се роди, един от неговите позитиви беше фактът, че той предлага по-добра защита на търговците на дребно, отколкото кредитните карти. В един от най-ранните си имейли - от 10-ти ноември 2008 г., Сатоши Накамото парира жалба от Джеймс А. Доналд, който се е оплакал от факта, че транзакциите с Биткойн не са моментално окончателни:


"Моменталната невъзвратимост не е функция, но все пак е много по-бърза от съществуващите системи. Хартиените чекове могат да бъдат невалидни до седмица или две. Транзакциите с кредитни карти могат да бъдат оспорени от 60 до 180 дни. Биткойн транзакциите могат да бъдат достатъчно необратими за час-два.


Според Коен в някои случаи е възможно връщане на плащания по кредитни карти 18 месеца след датата на транзакцията. 


Има две класификации на възстановяванията на плащания на кредитни карти: неразрешена употреба (когато престъпникът получи достъп до кредитна карта) и разрешена (когато притежателят на картата е упълномощил транзакцията, но не е доволен от резултата). 


Коен каза, че що се отнася до крипто, потребителите могат да имат шанс за възстановяване на средства само в случай на неразрешени транзакции, тъй като кредитни компании като MasterCard и Visa изключват определени индустрии като крипто и хазарт от втората категория. Коен смята, че наличието на толкова много измамници, които използват криптовалутите като инструмент, възпрепятства масовото приемане.


Директорът на MyChargeBack каза, че един от най-типичните подходи на измамници включва тяхното предлагане на някакъв продукт или услуга (най-често срещаните са свързани с валутната търговия) на нищо неподозиращ клиент.


Тогава в последния момент измамникът убеждава нищо неподозиращата жертва да плати за услугата или да финансира предполагаемата им сметка с помощта на криптовалута. Според Коен обаче, не всичко е загубено за жертвите; може да има потенциални начини за обезщетение.


Компанията на Коен помага на жертвите да идентифицират измамници, като проследява движенията им в блокчейна. Обикновено това води до крипто обмен, при който престъпниците депозират приходите от престъпленията си, преди да ги осребрят. Коен каза, че много крипто борси са възприемчиви и наистина са нетърпеливи да премахнат потребителите, които се ангажират с техните услуги за подли цели.


Наскоро два офиса на Министерството на финансите на САЩ издадоха съвети за крипто компаниите, предимно борсите, относно обработката на изплащанията от злонамерен софтуер. Няколко дни по-късно правителството на САЩ преследва BitMex и неговия основател за управление на нерегистрирана платформа за търговия. 


Тъй като крипто регулирането се затяга по целия свят, изглежда, че осребряването на неправомерно получени приходи може да стане все по-трудно за престъпниците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 8, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакери използват телекомуникационен протокол от 70-те за да се доберат до жертвите си

Смята се, че измамниците се опитват да прихванат двуфакторни кодове за удостоверяване на жертвите при атака срещу базираната в Израел телекомуникационна компания Partner Communications Company, извест...
ОКТ. 20, 2020 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новозеландец бе обвинен в пране на пари чрез крипто и луксозни автомобили

Според доклад на NZHerald, 40-годишен мъж от Оукланд, Нова Зеландия, който получи временна анонимност, е изправен пред тридесет обвинения, свързани с пране на пари. Мъжът е арестуван като част от голя...
ОКТ. 19, 2020 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Питър Шиф замесен в интернационално разследване за укриване на данъци и пране на пари

Разследването предполагаемо е фокусирано върху дейностите на базираната в Пуерто Рико Euro Pacific Bank, която бе основана от Шиф и според австралийските власти е свързана с организирана престъпност.&...
ОКТ. 18, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Безплатен' Биткойн: Унгарски политик бе хванат да краде ток за да копае BTC

Обезчестеният политик вече подаде оставка и внезапно напусна партията заради протести.Градът говориБудапеща има двустепенна административна система и е разделена на общо 23 административни области.Пот...
ОКТ. 18, 2020 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света