НАЧАЛО Финтех

Издателят на USDC пуска обезпечена с еврото стабилна монета

ЮНИ. 17, 2022 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Издателят на USDC пуска обезпечена с еврото стабилна монета

Емитентът на USD Coin (USDC) Circle разкрива, че в края на месеца ще пусне нова стабилна монета, която ще бъде обвързан с еврото.

В нова публикация в блога на компанията Circle обяви, че Euro Coin (EUROC) ще бъде пуснат на 30 юни на водещата платформа за смарт договори Етериум (ETH).


Circle казва, че стабилната монета EUROC ще бъде 100% обезпечена с евро, държани в банкови сметки, деноминирани в евро, за да се гарантира, че EUROC винаги може да бъде изкупена 1:1.


Според Circle целта на новия стейбълкойн е да помогне на европейците да прехвърлят средствата си в блокчейн с по-бързи темпове.


Разработихме Euro Coin с цел да увеличим достъпа до възможности за търговия, печелене, плащане и изграждане на стабилна дигитална валута в евро. Към 16 юни 2022 г. общият оборот на всички стабилни монети, деноминирани в евро, е едва $129 милиона в сравнение със $156 милиарда в стабилни монети, деноминирани в долари.

Въвеждането на Euro Coin ще даде възможност на хората и предприятията лесно да преместват евро ликвидност по веригата със стабилни монети, на които могат да се доверят, осигурявайки трансформиращи ползи за крипто екосистемата като цяло.

С Euro Coin и USDC предприятията могат да се възползват от нови пазари и да извършват по-бързо трансакции по веригата с най-широко използваните валути в света.


Circle казва, че стабилната монета е оптимизирана за използване от всякакви субекти, включително физически лица, платформи за криптообмен, предприятия и големи институции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск е изправен срещу дело за $172 милиарда


Според блог публикацията евромонетата може да се издаде и от предприятия и да се депозира в сметки, които не са на Circle.


На 30 юни предприятията ще могат да издадат Euro Coin направо от източника, като депозират евро в сметката си в Circle, използвайки мрежата Euro SEN на Silvergate.

Очаква се по-късно тази година да бъдат налични допълнителни възможности за депозиране. След като започне търговията, Euro Coin ще бъде на разположение на потребителите на сметки извън Circle чрез борси за дигитални активи и DeFi [децентрализирани финансови] протоколи.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Revolut ще предлага услуга 'Купи сега, плати после' за Европа

Revolut Pay Later е първият продукт за по-късно плащане в Ирландия, който използва одобрен кредитен лимит, разработен с цел да се съсредоточи върху достъпността, като предоставя на клиента възможност ...
ЮНИ. 26, 2022 13:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solana пуска крипто смартфон

Android смартфон на Solana LabsНа премиерно събитие в Ню Йорк на 23 юни Solana Labs дебютира със смартфона "Saga", който ще служи едновременно като мобилна свързваща точка към света на децентрализиран...
ЮНИ. 24, 2022 18:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

Докладите на Mastercard показват сериозността на интереса към криптовалути сред латиноамериканците. Платежният гигант е провел проучване сред повече от 35,000 души в световен мащаб в периода март-апри...
ЮНИ. 23, 2022 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия разработва блокчейн система, която да замени SWIFT

Руската Rostec Group е правителствена организация, която включва редица технологични компании. Те обявиха, че са разработили блокчейн платформа за стартиране на дигитална система за международни плаща...
ЮНИ. 20, 2022 12:39 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света