НАЧАЛО Регулации

Избирателната комисия на Кения ще приеме блокчейн за да подобри интегритета на гласуването

АВГ. 23, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Избирателната комисия на Кения ще приеме блокчейн за да подобри интегритета на гласуването

Комисията за независими избори и граници на Кения (IEBC) обяви плановете си да използва блокчейн технология за предлагане на резултати от избори в реално време и по този начин да подобри интегритета на гласуването и доверието в процеса.


Председателят на IEBC Уалуфа Чебукати заяви, че технологията ще бъде използвана, за да осигури на кандидатите за президент сигурен достъп до резултати в реално време, тъй като страната се бори да премахне наследството от насилствените избори през 2007 и 2017 г., при които стотици бяха убити и стотици хиляди разселени из страната.

Изборният проблем на Кения


Изборите често са сериозно оспорвана афера в Кения, като кандидатите редовно разменят обвинения за манипулиране на гласовете, подправяне и сплашване на гласоподавателите. Президентските избори през 2017 г. между утвърдения Ухуру Кениата и неговият главен конкурент Райла Одинга създадоха в страната разделяне на етническите и регионалните линии, тъй като Одинга и неговите поддръжници отказват да приемат победата на Кениата.

Въпреки загубата на повторно гласуване, наредено от Върховния съд на Кения, Одинга се обявi за "президент на народа" и дори положи клетва в церемонията за максимален ефект.

Макар че поради изборите не избухнаха в яростното етническо насилие, което видяхме през 2007 г., случаят накара IEBC да обмисли нови начини за провеждане на избори по такъв начин, че да бъде прозрачно и приемливо за всички.

Кения е известна с това, че е домакин на един от най-натоварените и най-успешните технологични центрове в Африка, понякога известен като Silicon Savannah, и се гордее със водещи статистически данни по отношение на достъпа до мобилни решения за цифрови разплащания.

Блокчейн aсоциацията на Кения отдавна се застъпи за използването на блокчейн технологии за решаване на изборния проблем в страната. В ежедневния вестник на Кения открито се съветва IEBC да започне да използва блокчейн технологията за изграждане на доверие на гласоподавателите и изглежда съвета е бил взет предвид.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света