НАЧАЛО Други

ИТ университет в Китай отваря изследователски център за блокчейн

АВГ. 3, 2018 14:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ИТ университет в Китай отваря изследователски център за блокчейн

Изследователският институт по информационни технологии (RIIT) на Университета Tsingua (THU) си партнира с дъщерно дружество на институционалната финансова фирма в Китай, за да създаде изследователски център за блокчейн, според съобщение за пресата от 1-ви август.


RIIT подписа споразумение с Sheng Ying Xin Management Consulting Co., Ltd., договорно контролирано и управлявано дружество на China Internet Nationwide Financial Services (CIFS). Двете организации съвместно ще проучат и разработят основни блокчейн технологии и модели за изграждане на приложения на ниво предприятие в редица индустрии.

Приложенията, базирани на блокчейн, се предполага, че ще адресират редица предизвикателства, пред които са изправени китайските компании. Въвеждането на блокчейн в китайската индустрия има за цел да повиши прозрачността и проследимостта във веригите за доставки, логистиката, фармацевтичната област и селскостопанските продукти, сред други.

Изпълнителният директор на CIFS и председател Дзиенсин Лин твърдят, че неотдавнашното споразумение ще бъде важна стъпка за компанията по отношение на нейната бизнес стратегия, осигурявайки преминаване от конвенционалните финансови услуги, за да се съсредоточи повече върху финтех. Лин добави, че финтех ще бъде "основният двигател на следващата фаза на растеж на CIFS".

Бин Янг, вицепрезидент на THU, отбеляза, че блокчейн приложения в различни области се превърнаха в "жизненоважна национална стратегия за всички страни", като заявиха, че DLT ще ускори икономическия преход на Китай и ще подобри индустриалните стандарти. Той също така каза, че "цифровата трансформация току-що е започнала" и това би довело до "много положителни въздействия за обществото".

Основан през 1911 г., университетът е един от най-големите изследователски университети в Пекин, Китай и е член на елитната лига C9 на китайските университети. През май 2018 г. THU създава Мрежата за либерална верига за млади хора и пуска първата иновативна, китайска блокчейн експериментална платформа.

Преди това през 2016 г. университетът стана част от проект за доставка на хранителни продукти, задвижван от блокчейн, обединяващ сили с американския гигант Walmart, IBM и китайската Асоциация за безопасност на храните. Разработената блокчейн платформа е предназначена за идентифициране и премахване на върнати храни от техния списък с продукти.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света