НАЧАЛО Други

ИТ университет в Китай отваря изследователски център за блокчейн

АВГ. 3, 2018 14:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ИТ университет в Китай отваря изследователски център за блокчейн

Изследователският институт по информационни технологии (RIIT) на Университета Tsingua (THU) си партнира с дъщерно дружество на институционалната финансова фирма в Китай, за да създаде изследователски център за блокчейн, според съобщение за пресата от 1-ви август.

 


RIIT подписа споразумение с Sheng Ying Xin Management Consulting Co., Ltd., договорно контролирано и управлявано дружество на China Internet Nationwide Financial Services (CIFS). Двете организации съвместно ще проучат и разработят основни блокчейн технологии и модели за изграждане на приложения на ниво предприятие в редица индустрии.

Приложенията, базирани на блокчейн, се предполага, че ще адресират редица предизвикателства, пред които са изправени китайските компании. Въвеждането на блокчейн в китайската индустрия има за цел да повиши прозрачността и проследимостта във веригите за доставки, логистиката, фармацевтичната област и селскостопанските продукти, сред други.

Изпълнителният директор на CIFS и председател Дзиенсин Лин твърдят, че неотдавнашното споразумение ще бъде важна стъпка за компанията по отношение на нейната бизнес стратегия, осигурявайки преминаване от конвенционалните финансови услуги, за да се съсредоточи повече върху финтех. Лин добави, че финтех ще бъде "основният двигател на следващата фаза на растеж на CIFS".

Бин Янг, вицепрезидент на THU, отбеляза, че блокчейн приложения в различни области се превърнаха в "жизненоважна национална стратегия за всички страни", като заявиха, че DLT ще ускори икономическия преход на Китай и ще подобри индустриалните стандарти. Той също така каза, че "цифровата трансформация току-що е започнала" и това би довело до "много положителни въздействия за обществото".

Основан през 1911 г., университетът е един от най-големите изследователски университети в Пекин, Китай и е член на елитната лига C9 на китайските университети. През май 2018 г. THU създава Мрежата за либерална верига за млади хора и пуска първата иновативна, китайска блокчейн експериментална платформа.

Преди това през 2016 г. университетът стана част от проект за доставка на хранителни продукти, задвижван от блокчейн, обединяващ сили с американския гигант Walmart, IBM и китайската Асоциация за безопасност на храните. Разработената блокчейн платформа е предназначена за идентифициране и премахване на върнати храни от техния списък с продукти.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света