НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Историята за двама души, които почти удариха Биткойн джакпота

АВГ. 19, 2018 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Историята за двама души, които почти удариха Биткойн джакпота

Около 8 години след въвеждането нa Биткойн, имаше истории за хора, превърнали се в милиардери за една нощ.


Точно както Биткойн милиардерите имат нещо, за което да се усмихват, когато гледат на миналото, има хора, които също искат още една възможност да се върнат назад във времето, за да коригират грешка, която им е струвала толкова много. Този пост представя историята на двама различни души, които почти удариха Биткойн джакпота.

Джеймс Хауълс


Джеймс Хауълс е един от първите, които приемат Биткойн в Обединеното кралство. Виждайки голям потенциал в криптовалутата, през 2009 г. започва да добива Биткойн с компютъра си. Според наличната информация, той разбива компютъра си на части и го продава онлайн, като запазва хард диска, който съдържал 7500 изкопани Биткойна.

Един ден Хауълс почиства стаята си и по погрешка изхвърля хард диска, съдържащ добитият Биткойн, в боклука.

Хауълс щеше да спечели $127 милиона през декември 2017 г., когато Биткойн се продаваше около $20 000, докато хард диска бе някъде под 350 000 тона отпадъци.

Стив Возняк


Съоснователят на Apple, Стив Возняк, който е известен като специалист по технически въпроси, станал жертва на Биткойн хакери, след като загубил $70 000. Според докладите, начинът по който той е загубил парите, е можело да се случи на всеки.

След продажбата на 7 Биткойна за $70 000 (не и на днешните цени), за плащане с кредитна карта, картата не е била приета. Логическата причина за това е, че купувачът използвал открадната кредитна карта.

От тези случаи, особено историята на съоснователя на Apple, търговците трябва да търгуват само на безопасна борса. Също така, обменът трябва да става само с доверен купувач или продавач. Според експертен съвет, търговията "извън борсата" трябва да се избягва, ако е възможно. Освен това, инвеститорите трябва да внимават при съхраняването на своите криптовалути на онлайн платформата за обмен.

Използването на офлайн портфейли и съхраняването на частни ключове на сигурно място е по-сигурен начин за справяне с крипто хаковете. Шокиращо е да се знае, че броят на изгубените Биткойн се увеличава. Във връзка с това се уверете, че има резервен ключ за портфейли и че те трябва да стоят настрана от трети страни.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света