НАЧАЛО Други

Историята на Olaf Carlson-Wee: от дървосекач до крипто предприемач, управляващ фонд от $ 1 млрд.

ЮЛИ. 30, 2018 16:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Историята на Olaf Carlson-Wee: от дървосекач до крипто предприемач, управляващ фонд от $ 1 млрд.

Въпреки че може да не сте чували за него, Olaf Carlson-Wee се е един от най-важните крипто предприемачи, управлявайки крипто инвестиционен фонд от 1 млрд. щатски долара.


Пътят от дървосекач към крипто предприемач


Страстта на Olaf Carlson-Wee към криптовалутите започва от сравнително възраст, тъй като сега 28-годишният пише дисертация за колежа, в който учи базирана върху биткойн. Докато преподавателите му са били скептични за това привидно необичайно решение, интересът му към технологията, криеща се зад криптовалути, не спира да расте. В едно интервю, проведено през 2017 г., Olaf Carlson-Wee даде на журналистите до известна степен представа за това, което предизвика интереса му към тази технология. Тогава той казва следното:

През юни 2011 г. се появи историческа статия от Gawker, която беше основно за Silk Road, но се говорише за въпросната технология Биткойн... Мислех, че звучи наистина интересно, затова започнах да чета повече за Биткойн и просто не можех да спра. Бях на прага на последната ми година в колежа и все още бях наистина обсебен от тази концепция. 

С минаването на времето в колежа, той оставя за кратко Биткойн настрана, работейки в цяла Америка като дървосекач. Въпреки че не изпитва никакви притеснения от работата си тогава, привързаността му към Биткойн и блокчейн технологията продължава, тъй като в крайна сметка стига Оукланд, където става първият нает служител в Coinbase.


Говорейки за това, кое е нещото, което го задържа в тази индустрия, той добави:

По време на финансовата криза 2008 година бях ученик. Мисля, че винаги съм бил малко скептично настроен към сляпото доверие, което хората имат във финансовите системи ... макар че крипто е технически сложно, то е също така напълно прозрачно спрямо това как работи. Ако попитате някого как функционира Федералният резерв, мисля, че това е много по-сложен въпрос ... Реалността е, че имаме работа с изключителна технология, която не сме виждали от появата на интернета.

След като работи в продължение на три години като ръководител на Фонда за рисков капитал на Coinbase, експертът започва да забелязва появата на алткойновете, по-специално след официалното пускане на Етериум. Тогава той започва да говори за концепцията свързана с мулти-блокчейн индустрията. В началото на 2016г. Биткойн има 91% дял от общата пазарна капитализация на пазара за криптовалути.


Главният изпълнителен директор на Polychain дава някои от причините за ръста на управляваните активи от $ 4 млн. до $ 1 млрд.


След като вижда иновацията, присъстваща за разрастваща се платформа, почти една година след стартирането на Ethereum, Olaf Carlson-Wee решава да стартира нов фонд за криптовалути. Той иска да формулира инвестиционна стратегия, която да се съсредоточи върху инвестирането в "altcoin" валути, което представлява само 5 или 10% от цялата крипто индустрия по онова време.

Олаф финализира фонда "Polychain", който незабавно привлечa инвеститори. Както отбеляза главният изпълнителен директор на PolyChain, фондът започна работа с активи в размер на 4 млн. Фонда нараства до 1 милиар долара, като броя на инвеститорите продължава да расте.

Когато бе попитан кои други фактори доведоха до огромния прогрес на фирмата, главният изпълнителен директор отбеляза, че това е "дълго и мъчително пътуване".

Той също така посочи, че е имал необходимите предпоставки за правилно управление на инвестициите в криптовалути, като се позовава на времето си в Coinbase като продуктов мениджър и ръководител на фонда за рисков капитал.


Така че имах дълга история на всички основни неща, които трябва да настроите, за да управлявате такъв фонд. Правех ги в Coinbase лично в продължение на много години. Мисля, че съм в добра позиция да управлявам тези инвестиции и да започна да инвестирам в нови неща. Но наистина, прекарвам по-голямата част от времето си в разговори с току що започнали работа екипи. Така че хората, които мечтаят за нови и диви технологии и често са много талантливи технически архитекти искат да направят това реалност .


Присъединете се към нашата Телеграм група.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света