НАЧАЛО Други

Истинската стойност на Биткойн е подценена, според швейцарски изследовател

ЮЛИ. 29, 2018 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Истинската стойност на Биткойн е подценена, според швейцарски изследовател

Швейцарски изследовател е стигнал до заключението, че Биткойн може да е значително подценен като съхранение на стойност


Томас Хубер от катедра "Управление, технологии и икономика" в университета ETH в Цюрих е направил коментарите, които предполагат, че това е главно поради липсата на "стойностно предложение" на Биткойн.

Продължаващото проучване на пазарите на криптовалути в швейцарския университет разкри, че Биткойн може да бъде единственото жизнеспособно решение за несъществено съхранение на стойност. Изследването сочи, че част от причината за очевидната ниска цена на BTC може да не зависи от начина, по който инвеститорите оценяват криптовалутите като цяло.

"Като се има предвид техният достъп до технологичните компании и долара, много от технологичните инвеститори и тези на Уолстрийт просто възприемат Биткойн като асиметричен залог или кол опция. Това доведе до недостатъчно оценяване на стойността на предложението за ценни книжа на Биткойн и на неговата трудно кодирана / непостоянна парична политика."

Хубер добавя, че този възглед за инвеститорите спира цената, тъй като традиционните инвеститори все още не разбират основните предимства на Биткойн, като сигурността и децентрализираната му природа, към които е "устойчив на цензура". Хубер сравнява Биткойн с това, което той нарича "обновяване на парите", твърдейки, че това все още не е реализирано от повечето инвеститори. Той смята, че мнозина на Уолстрийт възприемат Биткойн като възможност, а не като пари за бъдещето, като го използват като опция.

Изследователят твърди, че Етериум ще бъде засенчен от Биткойн в крайна сметка, тъй като камбаните и свирките ще отстъпят на твърдото представяне, доставката и изпълнението на обещанието и Биткойн ще може да предложи всичко това.

"В случая на паричен протокол - който трябва да бъде сигурен, децентрализиран и резистентен към цензура- нисък процент на иновации е функция, а не бъг. Монетарното "нововъведение" илюстрира - както илюстрират политиките на интервенционната централна банка - главно в резултат на обезценяването на парите."
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света