НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Истинската цена на фиатните пари

ЮНИ. 1, 2019 17:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Истинската цена на фиатните пари

Една от по-често срещаните критики към Биткойн е потреблението на енергия.


Изглежда, че на всеки няколко месеца се създава нов доклад, който гласи, че криптовалутата използва същото количество електроенергия както всяка средно голяма страна.

Въпреки това, отричането на BTC въз основа на такива основания е нелепо. Неоспорим факт е, че сегашната финансова система се нуждае от десетки хиляди суперкомпютри, които работят ден и нощ, за да функционира.

Основната грижа на еко настроените хора изглежда е, че флагманската криптовалута използва голямо количество електроенергия. Това, разбира се, е вярно, но е малка част от цялата картина.

Електричеството по целия свят постепенно става "по-зелено". Технологиите за възобновяема енергия се подобряват всяка година.

Текущите методики за добив на енергия чрез изкопаеми горива се заменят с такива, които използват геотермална енергия или хидроелектрическа енергия. Това със сигурност еявно доказателство, че тези, които работят в Биткойн мрежата, са склонни да увеличат маржовете на печалбите, като се обърнат към тези огромни и до голяма степен неизползвани, но в крайна сметка възобновяеми източници на енергия.

Сравнете това с функционирането на Федералния резерв и националните банки. Сградите, производствените предприятия, машините и много други неща се нуждаят също от огромно количество електроенергия.

Това е достатъчно лошо. Съществува и скрита екологична цена на настоящата финансова система, за която рядко се говори.

Миналата година само в Съединените щати бяха произведени около 7.4 милиарда банкноти.

Следната Twitter публикация подчертава финансовите разходи за много от процесите, свързани с функционирането на сегашната финансова система:


Хората рядко се замислят, че всъщност финансират самата система, която бавно, но сигурно понижава стойността на техния труд с течение на времето.

Федералният резерв не заплаща сметката, данъкоплатецът го прави. От друга страна, данъците не плащат за BTC добива и мрежата не се нуждае от външно финансиране.

Потребителите и самата система плащат за сигурността и доверието, подсигурени математически - не е нужно да се купуват.

Не само това, но и самите банкноти изискват огромни ресурси, за да влязат в обращение.

На първо място, имаме специалното мастило, необходимо за да се гарантира, че банкнотите са трудни за фалшифициране, желатинът се използва, за да им се даде допълнителна издръжливост.

Последната стъпка често включва все по-сложни методи за печатане, които изискват по-масово използване на мастила за промяна на цветовете, по-сложни дизайни, технологии за печат и много други методи, с цел да се повиши трудността на възпроизвеждане.

С течение на времето технологиите стават по-ефективни. Няма повод да смятаме, че добивът на Биткойн е изключение. Всъщност, това вече се прави благодарение на технологични процеси, които използват хидроенергия и геотермалната енергия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум изглежда по-силен от Биткойн, твърди анализатор

В последния бюлетин на TechnicalRoundup псевдонимният анализатор Cred казва, че Биткойн приключи седмицата без ясен сигнал за това накъде върви цената на BTC.“Биткойн/долар предложи сравнително двусми...
НОЕ. 27, 2021 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света