НАЧАЛО Регулации

Испания ще представят крипто и блокчейн регулации

ДЕК. 12, 2018 09:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испания ще представят крипто и блокчейн регулации

Испанската управляваща партия Partido Popular (PP) ще представи законопроект за криптовалути и блокчейн регулация след няколко дни, съобщи местният вестник La Vanguardia на 10-ти декември.


Медията съобщава, че секретарят на PP, Теодоро Гарсия Егея, обяви решението си по време на церемонията по откриването на изследователски център ISDE Blockchain and Law в Мадрид на 10-и декември. Основната причина за изготвянето на регламента е да предостави известна степен на сигурност на инвеститорите и да позволи на "всеки, който го иска" да представи своя токен, каза секретаря на партията.


Гарсия Егея също намекна за възможността за данъчни облекчения за блокчейн стартъпи и фирми, които използват децентрализирани технологии. Той също така разкри, че правителството може да създаде национален крипто съвет и да насърчи образованието, посветено на основната му технология.

Всички тези мерки са за да помогнат на Испания да се превърне в лидер в блокчейн индустрията, вместо да въврви зад други страни, добави Гарсия Егея.


Както бе съобщено в началото на октомври, Испания активно внедрява блокчейн в обществената инфраструктура на своите градове, както и в частния сектор.


Например едно от най-големите пристанища в страната, разположено във Валенсия, използва блокчейн за подобряване на логистиката и свързване на посредници в корабоплавателната индустрия. Междувременно основният испански телекомуникационен оператор, Telefónica, ще използва платформата IBM Blockchain, за да подобри управлението на международния трафик на мобилни телефони.


В същото време испанското правителство търси начини за предотвратяване на укриването на данъци за доходи от криптовалути. Миналия месец се спомена, че испанското министерство на финансите планира да разгледа 15 000 данъкоплатци, които са извършили транзакции с криптовалути през последната година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света