НАЧАЛО Други

Испания с блокчейн приложение за прозрачност при лесовъдната индустрия

СЕП. 25, 2018 16:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испания с блокчейн приложение за прозрачност при лесовъдната индустрия

Испанското министерство на земеделието, рибарството и храните планира да приложи блокчейн технология за развитието на горската промишленост, предаде местният вестник EuropaPress на 21-ви септември.


Оперативната група, озаглавена "ChainWood", има за цел да подобри проследяемостта и ефективността на доставките на дървесина в Испания чрез прилагане на блокчейн технология в логистиката на промишлеността.

ChainWood е група от осем партньора от различни региони в Испания, включително Галиция, Мадридската общност, Андалусия, Кастилия и Леон и Астурия. Оперативната група е създадена с финансиране от Министерството на земеделието, рибарството и храните, Генерална дирекция "Развитие на селската и горската политика" и Главна държавна администрация с обща субсидия от 93 350 евро.

Работните срещи на ChainWood вече се проведоха в Сантяго де Компостела и Мадрид, като групата трябваше да разработи софтуер "на облака", който да подобри прозрачността на горските процеси - като създаване на масивна дървесина, разпадане, целулозна паста, и биомаса - чрез прилагане на блокчейн, големи данни и машинно обучение.

След като платформата бъде разработена, ChainWood ще проведе пилотни експерименти в Кастилия и Леон с топола, Астурия с кестен и Галисия с дъб.

През август правителството на провинция Съчуан в Северен Китай подписа договор за стратегическо сътрудничество, учредявайки нова компания, Hangzhou Yi Shu Blockchain Technology Co., Ltd, за "икономическо развитие на горите и облекчаване на икономическата бедност".

Преди това лято, каталунското правителство разкри плана за насърчаване на блокчейн технологията "с цел подобряване на цифровите услуги за обществеността".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света