НАЧАЛО Други

Ислямистите искат обща криптовалута за всички мюсюлмани

НОЕ. 19, 2018 08:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ислямистите искат обща криптовалута за всички мюсюлмани

САЩ наскоро премахна Иран от списъка на държавите, които имат достъп до SWIFT - инструмент за трансграничен паричен превод. Това събитие предизвика огромен дебат сред ислямските държави по света.


Дебатът се съсредоточава върху създаването на път, чрез който глобалното господство на щатския долар може да бъде преодоляно. Най-предпочитаният вариант досега е създаването на обща цифрова валута за използване в ислямските държави.


Коментари от ислямски групи


Председателят на мюсюлманското бизнес лоби, Международния Бизнес Форум (IBF), Ерол Ярарц, направи някои изявления по този въпрос.

Той заяви, че:
Доларът се превърна в "инструмент за санкциониране" и загуби своята цел като международна валута за търговия. Една криптовалута за мюсюлманските държави ще бъде проектирана основно, за да подкопае и да предизвика установената хегемония на Америка в глобалната финансова система.

Той освен това заяви, че:
В IBF тази година ще обсъдим термина "паричен плурализъм", за да създадем по-справедлива и по-здрава търговска среда. Ще направим система за криптовалути, която ще бъде използвана за международната търговия между ислямските държави.

Силата на щатския долар е капитализирана от държавата, за да накаже страните, които не спазват насоките им. Това датира още от края на Втората световна война.


Иран с нов афинитет към криптовалутите


Иран е една от ключовите ислямски държави, която понастоящем е жертва на санкциите на САЩ. Според съобщенията, страната започна да прави стъпки към създаването на национална криптовалута.

Неотдавнашен доклад посочи, че страната е използвала услугите на руските предприемачи, за да помогне за изграждането на своята блокчейн икономика. След като се пусне и разпространи криптовалутата, щатският долар би бил напълно подкопан, тъй като страната би могла да пренасочи плащанията си към долара.


Въз основа на неотдавнашен доклад, Иран финализира процеса на изграждане на криптовалута.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света