НАЧАЛО Крипто Крими

Исландец осъден на повече от 4 години затвор заради обир на Биткойн копачки

ЯНУ. 23, 2019 09:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Исландец осъден на повече от 4 години затвор заради обир на Биткойн копачки

Исландец получава присъда от четири и половина години затвор за кражба на оборудване за добив на Биткойн, съобщиха на 17-ти януари местната англоезична медия Iceland Monitor.


Синдри Чор Стефансон, който през април 2018 година се качи на полет до Стокхолм от Рейкявик с откраднат паспорт, впоследствие бе арестуван в Амстердам и бе върнат у дома. Стефансон твърди, че законно е избягал задържане в Швеция.

В съда обвиняемия, заедно с шест съучастници, получиха дълга присъда.

Производството се отнася до кражби на Биткойн копачки, които според сведенията са на стойност $2 милиона и други два опита за обири, които се състояха през декември 2017 и януари 2018.

Целта е била скандинавската IT компанията Advania, към която всички седем обвиняеми ще плащат обезщетение от 33 милиона исландски крони (около $ 273,000).

Стефансон получи най-дълга присъда от цялата групата, която идва след твърдението му, че законно се е качил на борда на шведски полет, по време на бягството от затвора в Согни.

След изтичането на заповедта за задържане, съдията имаше 24-часов прозорец, за да я поднови, но междувременно Стефансон заяви, че е бил свободен да пътува.

"Бях принуден да подпиша хартия, в която се заявява, че съм свободен, но ако можех щях да остана в затвора, докато не бъде одобрено удължаването на попечителството", добави той в изявление, което впоследствие се появи в местна медия.

Миналия септември, индустриалните инсайдери съобщиха, че исландските фирми планират да излязат от индустрията за добив на Биткойн и да навлезнат в „чист блокчейн бизнес“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света