НАЧАЛО Други

Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн

МАЙ. 31, 2019 17:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн

Градският университет в Дъблин си партнира с технологичната компанията Technology Ireland ICT Skillnet, за да създаде първата в страната магистърска програма по блокчейн.


Новият образователен сертификат бе обявен от Министерството на бизнеса, предприятията и иновациите на ирландското правителство на 29-ти май.

Степента на “Магистърска степен по блокчейн: DLT” е кулминацията на усилията на ICT Skillnet за идентифициране на уменията, които следващите блокчейн инженери трябва да научат, с помощта на образователния център "Blockchain Ireland".

Maгистърът се провежда онлайн като двугодишен курс на непълно време, който ще започне с първата си група студенти през септември 2019 г.

Курсът е предназначен за ИТ специалисти, работещи в Ирландия, за предпочитане хора с отличия в областта на компютърните науки, компютърните технологии, компютърните приложения или свързаните с тях дисциплини.

Действащият мениджър на ICT Skillnet, Дейв Финан, коментира:

Този нов Магистър ще предостави на Ирландия истинска възможност да се възползва от нашите вече отлични ИТ специалисти, подготвяйки ги за работа в бъдеще. Синергията между промишлеността и образованието означава, че тези специалисти ще разполагат с практически инструменти, необходими за привеждане на ползите от технологията блокчейн в различни сектори.

Въвеждането на новатата програма стана по време на седмицата "Blockchain Ireland", правителствена кампания за повишаване на осведомеността и подкрепа за блокчейн индустрията в Ирландия.

Миналото лято, IDA Ireland, агенция, отговорна за привличането на преки чуждестранни инвестиции, започна кампания за насърчаване на развитието на индустрията на блокчейн в страната. С 12,5% корпоративен лихвен процент, Ирландия се утвърди като благоприятна юрисдикция за технологичния бизнес през последните години.

Наскоро бе съобщено, че Пенсилванският университет на САЩ (UPenn) обяви, че предлага онлайн програма за финтех обучение, която включва теми за блокчейн технологията и криптовалутите. Курсът се нарича “Финтех: Основи и приложения на финансовите технологии”.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света