НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ирански студенти във Великобритания се обръщат към Биткойн

ДЕК. 19, 2018 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ирански студенти във Великобритания се обръщат към Биткойн

През последните месеци разходите за живот в Иран значително се повишиха след спад в стойността на иранската национална валута.


Резкият спад започна преди няколко месеца, който мнозина свързаха с тревогите за нестабилната икономика сред страховете от ембаргото на Тръмп. И най-новите жертви, които сега усещат натиска са невинни студенти, учещи в чужбина.

САЩ обещават да се насочат към основните области на икономиката на страната, особено на банковия сектор. А според статия, направена от Guardian, на десетки ирански студенти във Великобритания са им били отказани банкови услуги. Сега те са изправени пред отстраняване от университета или рискуват да не завършат, поради невъзможността да получат пари за училищните такси и джобни от дома.


Студентите се обръщат към Биткойн


Санкциите и оттеглянето на услугите на SWIFT в Иран предизвикаха иранските студенти, учещи в Обединеното кралство, да преминат към Биткойн, за да заобиколят банковата система.

Глобалната привлекателност на Биткойн се дължи на децентрализираната природа и бързото време за клиринг на транзакциите.

Санкциите на САЩ работят чрез забрана на сделки и отношения с лица, държави и организации. Това ембарго обикновено се изпълнява с помощта на основните финансови институции.

Въпреки това, цифровите валути като Биткойн работят извън тези установени системи. Всъщност, Биткойн е създаден, за да позволи на хората да заобикалят банките и SWIFT, международната система за преводи, когато изпращат и получават пари по целия свят.


Крипто регулации в Иран


Законосъобразността на криптовалутите в Иран все още не е ясна и не е официално приета от правителството на страната. През ноември обаче, секретарят на Върховния съвет за киберпространството в Иран заяви, че иранското правителство работи за узаконяване на крипто дейностите в изстрадалата държава. Също така, в опитите за ограничаване на инфлацията, държавата очаква с нетърпение да пусне собствената си криптовалута.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света