НАЧАЛО Регулации

Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

ЮЛИ. 26, 2018 21:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

Иран потвърди, че ще процедира със създаването своя собствена криптовалута, за да заобиколи санкциите на САЩ, съобщиха местната медия Press TV.


Според местното медийно издание ISNA, преведени от Alireza Daliri от PressTV, заместник-директор по управление и инвестиции в Дирекцията за научни и технологични въпроси, заяви, че плановете за създаването на работеща цифрова валута вече са на дневен ред.


"Опитваме се да подготвим основите за използване на вътрешна цифрова валута в страната", каза Далири пред ISNA, като продължи:
Тази валута би улеснила трансфера на пари (от и за) навсякъде по света. Освен това може да ни помогне по време на санкциите.

Техническите подробности за националната криптовалута остават неизвестни, докато национален крипто ключ за местната банкова система може да види въвеждане в рамките на следващите три месеца след "изглаждане" на несъответствия.


Властите в страната преди това са изказали мнение срещу обществени криптовалути като Bitcoin (BTC), а през април забраниха на банките да работят с тях напълно.


Подобно на държавната, спонсорирана от Венецуела, Petro, Иран сега изглежда гледа към блокчейн технологията за да заобиколи затрудненията си, включително пълна забрана за придобиване на щатски долари от август.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света