НАЧАЛО Регулации

Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

ЮЛИ. 26, 2018 21:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

Иран потвърди, че ще процедира със създаването своя собствена криптовалута, за да заобиколи санкциите на САЩ, съобщиха местната медия Press TV.

 


Според местното медийно издание ISNA, преведени от Alireza Daliri от PressTV, заместник-директор по управление и инвестиции в Дирекцията за научни и технологични въпроси, заяви, че плановете за създаването на работеща цифрова валута вече са на дневен ред.


"Опитваме се да подготвим основите за използване на вътрешна цифрова валута в страната", каза Далири пред ISNA, като продължи:
Тази валута би улеснила трансфера на пари (от и за) навсякъде по света. Освен това може да ни помогне по време на санкциите.

Техническите подробности за националната криптовалута остават неизвестни, докато национален крипто ключ за местната банкова система може да види въвеждане в рамките на следващите три месеца след "изглаждане" на несъответствия.


Властите в страната преди това са изказали мнение срещу обществени криптовалути като Bitcoin (BTC), а през април забраниха на банките да работят с тях напълно.


Подобно на държавната, спонсорирана от Венецуела, Petro, Иран сега изглежда гледа към блокчейн технологията за да заобиколи затрудненията си, включително пълна забрана за придобиване на щатски долари от август.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света