НАЧАЛО Други

Иран ще спрат достъпа до електричество за крипто копачите

ЮНИ. 27, 2019 09:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иран ще спрат достъпа до електричество за крипто копачите

Правителството на Иран ще прекъсне електричеството за крипто копачите, докато не бъде одобрена нова политика за цените на електроенергията.

Официален представител на иранското Министерство на енергетиката, Мустафа Раджаби Машади, съобщи, че страната регистрира 7% увеличение на потреблението на електроенергия през последния месец.

 

Той посочи колко необичаен е този растеж, съпоставено с подобни периоди през последните години.

 

„… По-голямата част от това необичайно увеличение се дължи на активността на биткойн копачите”, заяви служителят, като добави, че потреблението на електроенергия в пиковите часове в страната между април и юни надминава консумираната електроенергия в три от 31 провинции за тези часове.

 

Рахаби също така отбеляза, че добиването на един биткойн ще изисква електроенергия на стойност повече от $10 000, което би било повече от достатъчно за снабдяване на 24 жилищни сгради за за цяла година.

 

Официалният представител разкри, че Министерството на енергетиката на Иран смята, че внезапния скок е причинен от развитието на криптовалутите в страната. Той добави, че правителството ще предотврати по-нататъшни енергийни въпроси чрез прилагане на необходимите мерки.

 

Една от тези мерки включва крипто копачите, които „ще бъдат идентифицирани и тяхната електроенергия ще бъде съкратена“, докато неотдавнашното предложение на министерството за промяна на цените на операциите свързани с крипто добив не получи одобрение от правителството.

 

Той добави още, че копаенето на криптовалути "прави мрежата нестабилна и създава проблем за други потребители."

 

На 9 юни, заместник-министърът на енергетиката на Иран настоя, че разходите за електроенергия за крипто миньорите трябва да се изчисляват в съответствие с реалните цени или при експортните цени на електроенергията.

 

Иран отделя годишна субсидия от 1 милиард за разходи за енергия.

 

Страната от Близкия изток досега имаше положителна перспектива по отношение на крипто добива, като държавните власти приемат копаенето като законна индустрия.

 

В крайна сметка този нерегулиран добив на дигитални валути оказва негативно влияние върху икономиката на страната. За този момент дейностите свързани със „създаването“ на криптовалути ще бъдат прекратени до момента, в който страната не се стабилизира и не изгради законова рамка за индустрията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света