НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Иран пусна национална криптовалута, която е подкрепена от злато

ФЕВ. 4, 2019 17:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иран пусна национална криптовалута, която е подкрепена от злато

Според неотдавнашен доклад, Ислямска република Иран стартира криптовалута, наречена „PayMon“. Новoто крипто се пуска в сътрудничество с четири големи финансови институции.


Заобикаляйки санкциите на САЩТъй като САЩ активно правят всичко възможно за да ограничат и накажат Иран, иранското правителство показва, че няма просто да седне и да наблюдава как икономиката му потъва, без да прави нищо по въпроса. С новосъздадената криптовалута, страната ще може да извършва международни сделки. Токенът ще послужи като перфектна алтернатива на международната платформа за парични преводи - SWIFT, където страната попада в черния ѝ списък.


Четири големи ирански банки са ангажирани


Компанията, наречена Kuknos е натоварена с разработването на държавния токен. Kuknos е иранска компания, специализирана в обособяването на различни видове активи.

Четирите финансови институции, които са включени като партньори в развитието на токена са Bank Mellat, Bank Melli Iran, Bank Pasargad и Parsian Bank.


Ще бъдат издадени един милиард PayMon токени


Според изявление, обявяващо пускането на токена, първоначално ще бъдат издадени около един милиард PayMon монети. По-късно централната банка на Иран ще издаде PayMon на всички регистрирани граждани. Това развитие идва веднага след като Централната банка на Иран представи законопроект за криптовалутите, признавайки Биткойн като юридически актив.

Иран, който понастоящем е подложен на някои интензивни американски санкции, насочени към осакатяване на неговата икономика, възнамерява да използва крипто, за да устои на влиянието на САЩ върху финансовата им индустрия. Със създаването на тази криптовалута, Иран ще бъде втората страна санкционирана от САЩ, която издава собствена криптовалута веднага след Венецуела, която наскоро стартира подкрепения от петрол дигитален актив, Petro.


Вписване иранската борса - Fara Bourse


Според неотдавнашен доклад, новата криптовалута се очаква да бъде добавена на иранската борса - Fara Bourse. Там всеки ще има достъп до нея и ще може да се купува или продава точно като всеки финансов инструмент.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум скоро ще достигне $4,900 - според Fundstrat

Етериум биковете могат да насочат погледа си към нов исторически връх, ако ETH успее да пробие ценовото ниво от $4,030. В такъв случай, според анализаторите на компанията, подновеният импулс може да т...
ОКТ. 16, 2021 11:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP се превърна в криптовалута номер едно във Великобритания

Британските инвеститори на дребно избират XRP пред другите криптовалути, ADA е на второ мястоДанните, споделени от eToro, посочват, че през третото тримесечие на тази година инвеститорите на дребно въ...
ОКТ. 15, 2021 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще проведе парачейн търг за Polkadot (DOT)

В секцията Новини в блога на платформата Binance обяви бъдещата подкрепа за търга за слотове за Polkadot Parachain, който ще се проведе през ноември 2021 г. Повече подробности за участниците ще бъдат ...
ОКТ. 15, 2021 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо този алткойн скочи с над 180% за месец

OHM токенът на Olympus DAO бързо се доближава до рекордно високо ниво.Икономиката на токени на проекта привлича потребителите и осигурява стойност.Olympus DAO отскочи от летните си минимуми и бързо се...
ОКТ. 15, 2021 18:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света