НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Иран завършват създаването на национална криптовалута

НОЕ. 11, 2018 20:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иран завършват създаването на национална криптовалута

Неотдавнашен доклад сочи, че иранското правителство се стреми да създаде национално подкрепена криптовалута, за да си помогнат да заобиколят американските санкции, наложени срещу тях.


Друг скорошен доклад потвърди, че правителството на САЩ е премахнало Иран от списъка на държавите, които имат достъп до SWIFT за трансграничен паричен превод. В резултат от санкцията наложена от САЩ, иранското правителство съобщи, че е завършило процеса на разработване на национална криптовалута, която е подкрепена от местната фиатна валута - риал.


ISC чакат одобрението на CBI, да започнат издаването на Национална криптовалута


Наскоро бе открито, че компанията, която отговаря за създаването и издаването на токена - Informatics Services Corporation (ISC), чака одобрението на Централната банка на Иран (CBI) преди да започне издаването на дигиталната валута за банкови институции, за тестване на вътрешни и междубанкови разплащания.

Главният изпълнителен директор на корпорацията за информационни услуги, Саид Аботалеб Нахафи, потвърди завършването на развитието в неотдавнашно интервю с Ibenа, иранска агенция, свързана с централната банка на страната.

Нахафи освен това коментира, че криптовалутата, подкрепена от държавата, може да се използва в разпределена и индивидуална рамка за прехвърляне, без намесата на института.

Неотдавнашен доклад посочи, че компанията на Нахафи, която предлага банкиране и е доставчик на платежни услуги, основана през 1993 г., е натоварена с разработването на националната цифрова валута.

По време на интервюто Нахафи отбеляза, че фазата за разработване на национална криптовалута е все още в начална форма.

Той също потвърди причините за създаването на токена, както и функциите му:

Основно е разработен, за да проучи възможностите и полезността на цифровите токени и блокчейн технологията, която ги подкрепя в улесняването на финансовите плащания, банковите сетълменти и банкирането на дребно.

Той съобщи, че криптото, подкрепено от държавата, ще се използва в банковата система на страната.

През първата фаза, банковата инфраструктура ще бъде предоставена на иранските търговски банки, за да я използва като токен и платежен инструмент при транзакции и банков сетълмент.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света