НАЧАЛО Биткойн Алткойни

IOTA предприемат стъпка към децентрализация

НОЕ. 23, 2018 19:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IOTA предприемат стъпка към децентрализация

Фондацията IOTA разкри за първи път, че планира постепенно да премахне координатора на мрежата, който е точка на централизация.


В поредица от публикации в официалния си блог, фондацията очерта няколко стъпки, които планира да предприеме преди да премахне централизиращия елемент.
IOTA не е блокчейн, а насочена ациклична графика (DAG).


Въпреки това, тя използва proof-of-work механизъм за сигурност като блокчейн. Това означава, че на теория, ако даден потребител разполага с достатъчно от хеширащата мощ на мрежата, той би могъл да огъне консенсусните правила, за да правят каквото си поиска, включително двойни разходи и форк на мрежата.
Това е особено голям риск, тъй като за разлика от Биткойн или Етериум, които имат хиляди копачи, хеш-рейтът на мрежата на IOTA е сравнително малък, което означава, че е по-лесно да се установи контрол върху нея.

За да се предотврати такъв сценарий, координаторът на мрежата е създаден с основната задача да предотвратява двойните разходи. Известен като Coo, и контролиран от Фондацията, той издава периодични транзакции, известни като "milestones".

Ако някоя транзакция в мрежата на IOTA не е директно или индиректно препратена от milestone, тя не се потвърждава. Макар че това дава на фондацията определено количество контрол върху мрежата, трябва да се отбележи, че не позволява да се променя историята на транзакциите или да се получава достъп до средства на потребителите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света