НАЧАЛО Крипто Крими

Инвеститорите в TON на Telegram искат $100 милиона обезпечение от П. Дуров

МАР. 2, 2021 18:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите в TON на Telegram искат $100 милиона обезпечение от П. Дуров

Da Vinci Capital, основен инвеститор в първоначалното предлагане на монети на Telegram за 1,7 милиарда долара, е поискал компенсация за неуспешното стартиране на Telegram Open Network или TON.

 

Инвеститорите в Da Vinci Capital съобщават, че са изпратили писмо до изпълнителния директор на Telegram Павел Дуров, заявявайки, че фондът планира правни действия срещу TON Inc. и Telegram, предаде Forbes Русия в понеделник.

 

Позовавайки се на анонимни източници, близки до Da Vinci, докладът посочва, че фондът е поискал обезщетение от 100 милиона долара от Telegram и други фирми, участващи в първоначалното предлагане на монети Gram. 

 

Според доклада Telegram има две седмици да изплати на Da Vinci, в противен случай компанията ще заведе дело срещу Telegram в Лондон.

 

Telegram официално прекрати собствените си усилия по проекта TON и токените Gram през май 2020 г. след продължителна правна битка с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, която обвини Telegram в нарушаване на американското законодателство за ценните книжа, като позволи на американски инвеститори да участват в частно ICO през 2018 г.

 

През юни 2020 г. съд в САЩ постанови, че Telegram трябва да върне 1,2 милиарда долара на инвеститорите. Някои инвеститори получиха 72% възстановяване от Telegram преди решението на съда като част от схемата за възстановяване на средствата. Планът предлага незабавно възстановяване на 72% или 110% възстановяване през следващите 12 месеца, до април 2021 г.

 

Въпреки че по-голямата част от инвеститорите в TON са избрали схемата за възстановяване от 72%, остава неясно колко точно инвеститори все още очакват възстановяване от 110%.

 

В края на 2020 г. Дуров пусна официална публикация за новата стратегия за монетизация на Telegram, заявявайки, че месинджърът на компанията е на път да достигне милиарди потребители и изисква подходящо финансиране. Главният изпълнителен директор също отрече съобщенията, че Telegram е обсъждал инвестиции или финансиране с банки и инвеститори. Дуров обаче отбеляза, че Telegram е получил предложения за предоставяне на заем на Telegram.

 

Вземането на заем е един от възможните начини Telegram да остане напълно независим и верен на своите ценности, докато изпълнява стратегията за монетизация, която очертах през декември”, написа Дуров в официалния си чат.

 

Руската информационна агенция “Kommersant” съобщи в средата на февруари, че Telegram планира да събере поне 1 милиард долара в частно облигационно пласиране на ограничен брой инвеститори от Русия, Европа, Азия и Близкия изток.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света