НАЧАЛО Други

Инвеститорите в САЩ сa раздвоени по отношение на бъдещето на крипто, сочи проучване

ОКТ. 6, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите в САЩ сa раздвоени по отношение на бъдещето на крипто, сочи проучване

Американците са разделени почти равномерно като стане дума за това дали криптовалутите представляват обещаващ инвестиционен клас със добро бъдеще.


Нов изследователски доклад на ren cy" target="_blank" rel="noopener">Clovr, който е взел отзиви от над 1,000 американци, установи, че приблизително равни сегменти от американското население са силно позитивни и скептични (граничейки с враждебни) възгледи за крипто активите, въпреки че общият процент от населението, което е наясно с криптовалутите, постоянно нараства.


Докладът събра отговори на редица въпроси от 1,004 американци на възраст между 18 и 80 години чрез платформата Amazon Mechanical Turk.Средната възраст на анкетираните е 36,05, със стандартно отклонение от 11,86 години.

Проучването показва, че 76% от анкетираните хора имат знания за крипто, а още 20% посочват, че те "горе-долу" имат представа. Макар тези цифри да изглеждат добре, лекото гмуркане в данните показва, че 76 процента спадат до 62 процента, когато са попитани дали биха се чувствали комфортно да обяснят какво е крипто на друг.

Според проучването, 69,8% от хората изразиха несигурност относно пазара на криптовалути, докато 28,1% се позитивни за приемането на крипто и позитивното движение на пазара. Докато 31,5 процента са развълнувани от употребата на криптовалутите, още 32,9 процента са объркани, което е почти равномерно разделено.


Една от възможните причини за това може да е фактът, че много хора първо са имали опит с криптoвалута като спекулативно средство по време на миналогодишния бичи пазар, което накара някои да разглеждат крипто като средство за бързо забогатяване. Местният пазар от 2018 г. скоро последва, обаче, и изгори много инвеститори в справедливо време, които оцветяват своето възприятие от широката общественост. Това се отразява и в причините, дадени за инвестиране или не инвестиране в криптираща валута, като 51,6% от анкетираните заявяват, че ще инвестират поради възможността за извънредна инвестиционна възвращаемост, а 58,1% заявяват, че няма да инвестират, защото класът крипто активи е твърде рисков.

Докладът също така показва, че крипто инвестициите все още остават преобладаващо доминирана от мъжете дейност, като 43% от анкетираните мъже са инвестирали в криптoвалута преди, срещу 23% от жените. Не е изненада, че милениалите водят генерационната статистика на инвеститорите в криптовалута, като 41% от изследваните отговориха положително на въпроса, в сравнение с 24% от респондентите от Поколение X и 18% от бейби бумърите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света