НАЧАЛО Други

Инвеститорите в САЩ сa раздвоени по отношение на бъдещето на крипто, сочи проучване

ОКТ. 6, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите в САЩ сa раздвоени по отношение на бъдещето на крипто, сочи проучване

Американците са разделени почти равномерно като стане дума за това дали криптовалутите представляват обещаващ инвестиционен клас със добро бъдеще.


Нов изследователски доклад на ren cy" target="_blank" rel="noopener">Clovr, който е взел отзиви от над 1,000 американци, установи, че приблизително равни сегменти от американското население са силно позитивни и скептични (граничейки с враждебни) възгледи за крипто активите, въпреки че общият процент от населението, което е наясно с криптовалутите, постоянно нараства.


Докладът събра отговори на редица въпроси от 1,004 американци на възраст между 18 и 80 години чрез платформата Amazon Mechanical Turk.Средната възраст на анкетираните е 36,05, със стандартно отклонение от 11,86 години.

Проучването показва, че 76% от анкетираните хора имат знания за крипто, а още 20% посочват, че те "горе-долу" имат представа. Макар тези цифри да изглеждат добре, лекото гмуркане в данните показва, че 76 процента спадат до 62 процента, когато са попитани дали биха се чувствали комфортно да обяснят какво е крипто на друг.

Според проучването, 69,8% от хората изразиха несигурност относно пазара на криптовалути, докато 28,1% се позитивни за приемането на крипто и позитивното движение на пазара. Докато 31,5 процента са развълнувани от употребата на криптовалутите, още 32,9 процента са объркани, което е почти равномерно разделено.


Една от възможните причини за това може да е фактът, че много хора първо са имали опит с криптoвалута като спекулативно средство по време на миналогодишния бичи пазар, което накара някои да разглеждат крипто като средство за бързо забогатяване. Местният пазар от 2018 г. скоро последва, обаче, и изгори много инвеститори в справедливо време, които оцветяват своето възприятие от широката общественост. Това се отразява и в причините, дадени за инвестиране или не инвестиране в криптираща валута, като 51,6% от анкетираните заявяват, че ще инвестират поради възможността за извънредна инвестиционна възвращаемост, а 58,1% заявяват, че няма да инвестират, защото класът крипто активи е твърде рисков.

Докладът също така показва, че крипто инвестициите все още остават преобладаващо доминирана от мъжете дейност, като 43% от анкетираните мъже са инвестирали в криптoвалута преди, срещу 23% от жените. Не е изненада, че милениалите водят генерационната статистика на инвеститорите в криптовалута, като 41% от изследваните отговориха положително на въпроса, в сравнение с 24% от респондентите от Поколение X и 18% от бейби бумърите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света