НАЧАЛО Други

Интересът на Израел към крипто расте

НОЕ. 20, 2018 18:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интересът на Израел към крипто расте

Криптовалутите и блокчейн технологията са превзели сцената на Израел. Първата крипто инвестиционна компания на страната стартира два фонда, очаквайки да събере $50 милиона активи под управление. Освен това израелска компания за копаене разглежда публично предлагане в Канада.


Мечи пазар?


Въпреки спада на цените през 2018 г., висшето ръководство на Израел отдавна обмисля издаването на цифрова валута, подкрепена от държавата, особено като се има предвид, че секторът на криптовалути в страната изглежда процъфтява.

Според съобщенията, първото инвестиционно дружество, специализирано в областта на крипто, насочено към институционални и акредитирани инвеститори, Silver Castle Ltd., стартира два фонда. Очаква се да се съберат $50 милиона в управлявани активи до края на 2018 г.

Ели Мизро, главен изпълнителен директор на Silver Castle обяви:

Прекарахме близо година, изграждайки стабилна инфраструктура за управление на парите на други хора на институционална ниво, с много висока сигурност.

Фондът се гордее и с екипа си, който се състои от финансови експерти като Зви Зив - бивш главен изпълнителен директор на Bank Hapoalim (най-голямата банка в страната), както и Габриела Равид, бивш главен изпълнителен директор и основател на най-големият инвестиционен фонд на страната - Psagot Ofek Investment House.


Има и още


На 11-ти ноември израелската компания за крипто добив Bitfarms съобщи в официално съобщение за пресата, че е инициализиран регулаторен процес, за да разследва перспективата за публично огласяване в Канада. Компанията е подала предварителен проспект в Комисията за ценни книжа на Онтарио, за да проучи договорката си с Bitfarms Canada, местното дъщерно дружество на компанията.

Уес Фулфорд, изпълнителен директор на Bitfarms, подчерта:

Понастоящем оценяваме регистрация в Канада, тъй като се стремим да увеличим видимостта на Bitfarms, да подобрим достъпа до капитал и да опростим разходите. Нашият анализ показва, че Канада има един от най-активните публични пазари в нашата развиваща се индустрия, като няколко блокчейн инфраструктури и крипто компании за добив са регистрирани и са натрупали значителен капитал през последните дванадесет месеца.

Независимо дали е подкрепена от държавата криптовалутата, или публично предлагане, бъдещето на криптовалутите в Израел изглежда светло.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света