НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Intel работят върху енергийно ефективна система за добив на Биткойн

ДЕК. 16, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Intel работят върху енергийно ефективна система за добив на Биткойн

Intel получи Биткойн патент за копаене чрез SHA-256, който обхваща процесор и хардуерен ускорител.


Патентованият хардуер, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, е предназначен да осигури по-голяма енергийна ефективност при добива чрез намаляване на площта на веригата от информация и консумацията на енергия. Тoва се постига чрез извличане на поредица от ускорители на хардуера и насочва различни етапи от процеса на хеширане.

Системата също така, разполага с микро-архитектурни подобрения и използва селективно окабеляване на параметри за облекчаване на повтарянето на изчисленията, като по този начин намалява консумацията на енергия с до 15%.

През септември, Intel също подаде съответна патентна заявка за ускорител за хардуер предназначен за Биткойн добив, който служи за намаляване потреблението на необходимата енергия спрямо един хеш мощност, като същевременно увеличава производителността спрямо един ват изхарчен ток.

Новините идват след падането на цените на Биткойн, което предизвика отпадането на много копачи поради намаляващата възвращаемост. Тъй като пазарът е в неравностойно положение, компаниите работят по-усилено, за да придобият по-ефективна добивна технология, за да намалят режийните разходи.

Точно сега разходите за копаене на Биткойн намаляват, поради намаляването на трудностите при добива, в съчетание с намаляващите хеш рейтове. Благодарение на гения Сатоши Накамото, алгоритъма му настройва трудностите при добива след всеки 2 016 блока.

Тъй като повече копачи изключват машините си, процесът става по-лесен и по същество консумира по-малко енергия.


Енергийната ефективност е все по-голяма необходимост при копаенето на Биткойн


Тъй като технологичните компании се съсредоточават върху подобряването на технологичната мощ и свързаните с копаенето технологии, използвани в хардуера, добивните ферми са принудени да търсят по-евтини възобновяеми енергийни източници. Те го правят в опит да намалят разходите за потребление на енергия, които значително влияят върху възвращаемостта от добива.

Постоянното разработване на по-ефективен хардуер за крипто добивен хардуер от страна на технологичните компании може да стимулира растежа на индустрията в дългосрочен план.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света