НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Intel работят върху енергийно ефективна система за добив на Биткойн

ДЕК. 16, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Intel работят върху енергийно ефективна система за добив на Биткойн

Intel получи Биткойн патент за копаене чрез SHA-256, който обхваща процесор и хардуерен ускорител.


Патентованият хардуер, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, е предназначен да осигури по-голяма енергийна ефективност при добива чрез намаляване на площта на веригата от информация и консумацията на енергия. Тoва се постига чрез извличане на поредица от ускорители на хардуера и насочва различни етапи от процеса на хеширане.

Системата също така, разполага с микро-архитектурни подобрения и използва селективно окабеляване на параметри за облекчаване на повтарянето на изчисленията, като по този начин намалява консумацията на енергия с до 15%.

През септември, Intel също подаде съответна патентна заявка за ускорител за хардуер предназначен за Биткойн добив, който служи за намаляване потреблението на необходимата енергия спрямо един хеш мощност, като същевременно увеличава производителността спрямо един ват изхарчен ток.

Новините идват след падането на цените на Биткойн, което предизвика отпадането на много копачи поради намаляващата възвращаемост. Тъй като пазарът е в неравностойно положение, компаниите работят по-усилено, за да придобият по-ефективна добивна технология, за да намалят режийните разходи.

Точно сега разходите за копаене на Биткойн намаляват, поради намаляването на трудностите при добива, в съчетание с намаляващите хеш рейтове. Благодарение на гения Сатоши Накамото, алгоритъма му настройва трудностите при добива след всеки 2 016 блока.

Тъй като повече копачи изключват машините си, процесът става по-лесен и по същество консумира по-малко енергия.


Енергийната ефективност е все по-голяма необходимост при копаенето на Биткойн


Тъй като технологичните компании се съсредоточават върху подобряването на технологичната мощ и свързаните с копаенето технологии, използвани в хардуера, добивните ферми са принудени да търсят по-евтини възобновяеми енергийни източници. Те го правят в опит да намалят разходите за потребление на енергия, които значително влияят върху възвращаемостта от добива.

Постоянното разработване на по-ефективен хардуер за крипто добивен хардуер от страна на технологичните компании може да стимулира растежа на индустрията в дългосрочен план.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света