НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Институционалните инвеститори са по-замесени с Биткойн от всякога

ЮЛИ. 30, 2020 19:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институционалните инвеститори са по-замесени с Биткойн от всякога

Цената на Биткойн беше в силен възход през последната седмица. Изглежда, че основната сила, която крипто кризата е установила през последните няколко месеца, започва да се отразява в цената на актива.

Последният тласък е по-висок на фона на разхлабени фискални политики от правителствата по целия свят, както и на силните възходящи тенденции, наблюдавани на множество пазари - включително акции и стоки.

Биткойн - подобно на златото - има много от отличителните черти на това, че е "твърд актив" и като такъв, инвеститорите изглежда се ангажират с него, тъй като световната икономика навлиза в неизследвани води.

Данните показват, че институциите, по-специално, стават все по-ангажирани с крипто пазарите, тъй като търговската активност на CME достига нива, които не са били виждани досега.

Биткойн и всички други твърди активи водят до значителни тенденции


Инвеститорите, които се чувстват притеснени от разхлабените парични политики, които тласкат пазарите нагоре, пренасят големи количества капитал в твърди активи.

През изминалия месец цената на среброто бе в силен възходящ тренд, който му позволи да се покачи от $18 за унция до максимуми от близо $25 за унция.

Подобни подеми могат да се наблюдават, докато се гледа към други благородни метали.

Наприме,р златото е отчело известни печалби. В началото на юли металът се търгуваше около $1,775 за унция. Към момента на писане се търгува на $1,888 за унция.

Биткойн също регистрира подобно ценово действие, което сигнализира, че инвеститорите масово се отнасят към него по същия начин, по който се отнасят и със златото, и среброто.

В началото на юли цената на Биткойн беше стабилна около $9,000. Това е мястото, където се консолидира от началото на май.

През последните няколко дни обаче актива се озова в силен възходящ тренд, който го доведе до върховете от $11,400. Оттогава цената му се е установила около 11$000.

Данните показват, че институциите стават все по-ангажирани с BTC


Институционалните инвеститори, които имат огромни количества капитал, изложени на традиционните пазари, също се хеджират срещу потенциално предстоящи икономически сътресения.

Според неотдавнашен доклад на Arcane Research, в последно време институционалните дейности за търговия с Биткойн на CME се увеличават.

Откритата лихва към институционално приспособената платформа сега е най-висока - $724 милиона.


„Струва си да се отбележи, че настоящата открита лихва към CME е $724 милиона, което е ясна индикация, че повече институционални инвеститори търсят експозиция към Биткойн.“


CME сега представлява приблизително 10 процента от изключителната открита лихва на крипто пазара.
Няма причина тази тенденция да не набира скорост в близко бъдеще, тъй като предстоящите облекчителни средства и продължаващата несигурност по отношение на продължаващата пандемия правят тежките активи изключително желани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Пасивен доход! ЮЛИ. 31, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-29313772/100-pasiven-dohod-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн ферма в Кюстендил открадна ток за милиони

Развитието съобщи районният прокурор Ивайло Илиев, като престпълението бе разкрито от ЧЕЗ.  “По предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2.5 милиона лева, което, грубо казано...
АВГ. 13, 2020 21:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн скоро ще скочи с 200%, според Kraken

Докладът отбелязва, че Биткойн отчете 21-месечен минимум на волатилността на 24-ти юли от едва 23% и заяви, че 12-те исторически минимума на волатилността на BTC (между 15% и 30%) обикновено са послед...
АВГ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се държи като акция на технологична компания, твърдят от CoinShares

Биткойн се държи повече като акция на технологичен стартъп отколкото като дигитално злато, според доклад от мениджъра на дигитални активи CoinShares, озглавен ‘A Little Bitcoin Goes a Long Way’. В таз...
АВГ. 12, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е в ранен бичи пазар, според Уили Ву

Така твърди анализатора Уили Ву, който тази седмица сподели мислите си за текущото ценово действие на Биткойн.  В редица Twitter публикации от 10-ти август, Ву каза, че бичият пазар вече е започнал, к...
АВГ. 11, 2020 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света