НАЧАЛО Други

Институционалната активност в крипто пространството с ръст от 300% за 12 месеца

ЮНИ. 26, 2019 16:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институционалната активност в крипто пространството с ръст от 300% за 12 месеца

Скокът на Биткойн до настоящия връх за последните 12 месеца може да се дължи на значителното нарастване на институционалната активност през изминалата година.

Данните от институционалния криптозаемодател Genesis Capital - филиал на Genesis Global Trading - показват значително увеличение на активността на институционалните контрагенти, като обемите са два до три пъти по-високи, отколкото преди дванайсет месеца.


CNBC отбелязват, че въпреки че много хора приписват причината за високата цена на Биткойн на пазарните настроения, подкрепени от неотдавнашното откриване на Libra на Facebook, BTC всъщност вече търгува със 140% нагоре след разкритието.


Нещо повече, увеличението на геополитическите напрежения - независимо дали става въпрос за търговската война между САЩ и Китай, или все по-разточителния обмен между Иран и президента Тръмп - може да засили интереса към биткойн, отбелязва CNBC.


Докато популярността на биткойн досега като спекулативен инструмент и запас от стойност често генерира сравнения със златото, CNBC цитира неназован мениджър на портфейли, който твърди, че връзката между двата актива е:


... по-малко за корелацията и повече за инвеститорите, които се опитват да диверсифицират по-малки части от портфейла си в други активи.


Цената на биткойн може да види нови върхове


Тъй като пазарът продължава да бъде на зелено, CNBC открои предстоящото заседание на Комисията по финансови услуги на САЩ по отношение на крипто проекта на Facebook като ключово събитие за гледане за тези, които следват развитието на пространството.


Биткойн достигна пазарна доминация от над 60% за първи път от април 2017 г., според данните от CoinMarketCap.


Трейс Мейър, водещият на подкаста Bitcoin Knowledge, междувременно твърди, че настоящата траектория на монетите трябва да подсказва, че цената на биткойн се насочва към $21,000 до края на годината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света