НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Инсталират първият битомат във Венецуела

ЯНУ. 20, 2019 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инсталират първият битомат във Венецуела

Южноамериканската страна Венецуела, най-накрая се присъединява към кампанията за битомати, благодарение на производителя CryptoBuyer.


Базираната в Панама компания ще инсталира първия битомат във Венецуела през следващите две седмици. Главният изпълнителен директор на компанията, Хорхе Фариас, спомена това в радио подкаст, в който той каза, че машината ще бъде инсталирана във столицата на Венецуела, Каракас.

Той каза:

Ние ще инсталираме първия крипто АТМ във Венецуела в рамките на следващите две седмици и вече сме инсталирали физически оборудването в Каракас, и се провеждат последните тестове, които ще обявим в социалните мрежи.


Според главния изпълнителен директор, компанията не само ще инсталира машината, но и ще обучава венецуелците как да я използват. Това е дългоочаквано развитие за Венецуела, тъй като нейните граждани са се обърнали към Биткойн след смъртоносния срив на тяхната валута и нежеланието им да използват националната криптовалута, която президентът се е опитва да им наложи.

CryptoBuyer е отговорен за инсталирането на битомати в целия свят и в централноамериканската страна Коста Рика през 2017 г., и е първата компания, която инсталира подобно устройство в търговска банка. Компанията предоставя мрежа от битомати, които позволяват обмен на местни валути за дигитални активи по сигурен и личен начин, което го прави безопасно за обмен на фиат и криптовалути.

Главният изпълнителен директор на компанията също така заяви, че тези устройства са по-лесни за използване от традиционните банкомати, тъй като потребителите само трябва да го захранват сметките на валутата и техните дигитални портфейли се кредитират незабавно с криптовалутите, които искат да купят, в случая Биткойн.

Компанията върши чудесна работа, тъй като броят на битоматите нараства значително в световен мащаб. Към края на 2018 г. в света имаше над 2 000 такива машини и очевидно броят им ще се увеличи тази година с първата инсталация във Венецуела.


Тъй като венецуелците се обръщат към Биткойн за помощ, поради провалената им финансова система, този битомат ще помогне значително за улесняване на придобиването на BTC и така ще облекчи болката на гражданите. Той също така ще улесни масовото приемане на най-голямата криптовалута в света.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света