НАЧАЛО Регулации

Информацията за 'легализация' на крипто борсите в Китай е подвеждаща

НОЕ. 3, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Информацията за 'легализация' на крипто борсите в Китай е подвеждаща

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, поясни, че слуховете, които циркулират за „легализацията“ на крипто борсите, са просто подвеждащи.

Не лиценз за крипто борса, а обща регистрация на бизнеса


На 30-и октомври се появи снимка на лиценз за търговия на крипто борса, издаден от китайското правителство, което показва, че крипто борсите имат разрешение да работят в Китай.

Въпреки това, Джао и други инвеститори, със седалище в Китай, включително основателят на Primitive Crypto, Дови Уан, заявиха, че това е основен общ бизнес лиценз, съдържащ фразата „търговски услуги“ и не представлява лиценз за търговия с криптовалути за местни компании.

Уан каза:

Разглеждайки еквивалентността на китайската база данни EDGAR, има много „компании за търговия с дигитални активи и услуги, които са се „регистрирали“ и „лицензирали“. Липсва базисно разбиране за корпоративното законодателство в Китай.

Китайската блокчейн инициатива не може да бъде игнорирана, но не трябва да бъде обект на прекомерено медийно и обществено внимание.

Очаква се блокчейн инициативата на Китай да се фокусира единствено върху разпределените леджъри или блокчейн мрежите, които до голяма степен са централизирани и структурно различни от съществуващите публични крипто активи.

Като се има предвид, че повечето основни платформи за извънборсова търговия (OTC) със седалище в Хонконг, за които е известно, че улесняват търговията за китайските инвеститори, имат офиси в Пекин, местната власт може и да не ги обезпокоява с регулаторни въпроси.

Освен това, блокчейн инициативата ще бъде в полза предимно на свързани с технологията фирми, разработчици и организации, подкрепяни от правителството в Китай. Предвид това, твърденията че инициативата ще бъде от полза за криптосферата в краткосрочен и средносрочен план, вероятно са доста преувеличени.

Уан отбеляза:

„Китайската Национална Блокчейн Инициатива“, без значение какво представлява, в крайна сметка НЕ е някаква шега. Ще бъде широко използвана и изключително практична нова форма на финансова инфраструктура.

Все пак ръководителите на индустрията твърдят, че показаната от правителството на Китай про-блокчейн позиция ще окаже значителен натиск върху САЩ и други големи региони да приемат подобни политики, които биха могли да окажат до голяма степен положително въздействие върху сектора.

Управляващият партньор на DeerCreek, Майк Уасил, каза пред Fortune:

Китай прави тези много големи макро-ходове. Те искат да поддържат контрола и да бъдат възприемани като лидери, и така приемането на блокчейн и публичността му, както видяхме наскоро, ще предизвика голям интерес.

Основните пазари за криптовалути в Азия, подобно на Япония и Южна Корея, също започнаха да приемат по-ясни регулаторни рамки за управление на крипто борсите, проправяйки пътя за дългосрочен растеж за стартъпите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Българска крипто фирма получава предупреждение от германски регулаторен орган

Българската фирма оперира без лиценз.Регулаторът е забранил на борсата да оперира в страната, тъй като фирмата незаконно предлага договори за разлика (CFD), предназначени да изложат клиентите на ценов...
НОЕ. 18, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света