НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Инфлуенсър опита да живее един ден ползвайки само Биткойн (видео)

НОЕ. 7, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инфлуенсър опита да живее един ден ползвайки само Биткойн (видео)

Може ли YouTube инфлуенсър да оцелее един ден, харчейки само и единствено Биткойн (BTC)?

Купуването на храна с Биткойн беше най-трудната задача 


Трахан започна своето приключение, като в началото на видеото му бе връчен един Биткойн, и веднага след това се зае да си купи закуска.


 

Първият му опит завършва с неуспех, тъй като камионите за храна отказват молбите му да се разплати с BTC. В Игъл, Тексас, има един тайландски ресторант, който би трябвало да приема Биткойн. За щастие, Трахан успява да се нахрани там, но трябваше да използва друг метод, за да плати.

 

Ресторантът само "опипваше почвата" с BTC, приемайки монетите за няколко месеца, и то преди известно време. Coinmap, приложението, показващо местоположения, които приемат Биткойн, му е разкрило само остарели местоположения и ресторанти, които вече не са работили.


Трахан успя да плати за прическа при местния бръснар, използвайки мобилния си портфейл. Сметката възлезнала на $35, което било една минимална частица от целия BTC.

 

Транспорт и настаняване


Транспортът е бил малко по-лесен, макар и да е дошъл с редица предизвикателства. Трахан или е измамил, или е имал изключителен късмет, че да намери изоставен скутер, с който е обикалял града.

 
Но наемането на Uber е било по-лесно, въпреки че се е изисквало малко повече усилие. Трахан платил с Биткойн, за да получи ваучер за 20 долара, който след това използва на платформата.

 

"Mariott", престижната верига хотели, е била по-гостоприемна, предлагайки резервации, настаняване и обслужване срещу Биткойн. Трахан в крайна сметка остана с около 0.96 BTC. Не е никак лошо за инфлуенсър с нетна стойност от $500,000.

 

Харченето на Биткойн през 2019 г. трябва да бъде по-лесно - таксите за мрежата са близо до най-ниското ниво, достигайки около $0,50 или по-малко, за влизане в следващия блок. На инфлуенсъра му се наложи да изчака неговото "ресто" да се върне в портфейла му и да бъде потвърдена транзакцията.

 

Това може да отнеме известно време. В случай че мрежата е претоварена, плащането с BTC може да се забави с часове. Някои търговци приемат плащания с нулево потвърждение, но собственикът на портфейла може да се сблъска с проблеми, използвайки остатъка от монетите за известно време.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света