НАЧАЛО Други

Индустрията на Исландия се премества от крипто добив към "чист блокчейн бизнес"

НОЕ. 11, 2018 18:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индустрията на Исландия се премества от крипто добив към "чист блокчейн бизнес"

Крипто индустрията на Исландия се очаква да се измести от крипто добива към "чист блокчейн бизнес". Това е според прогнозите на редица местни индустриалци, които разговаряха с новинарския сайт Red Herring на 23-ти септември.


Според Йоргенсън, маневрите около копаенето на Биткойн (BTC) са намалели до ниво, което е "не толкова лудо, колкото беше преди година", когато крипто бе достигнало най-високите си цени за всички времена.


Независимо от това, председателят е предложил, че "вълната" за добив на BTC е допринесла за по-бързото нарастване на местните енергийни и информационни индустрии, чиито добре развити инфраструктури сега се очаква да дадат тласък на бизнеса, свързан с блокчейн.

Исландия стана един от лидерите в крипто добива поради естествения си студен климат, както и изобилието от рентабилни възобновяеми енергийни източници - предимно геотермални и водноелектрически. Страната е дом на една от петте най-големи ферми за копаене на криптовалути, чийто оператор Genesis Mining е най-големият потребител на електроенергия в Исландия.

През февруари Джоан Снори Сигурбергсън, ръководител на бизнес и развитие за местния доставчик на енергия HS Orka, прогнозира, че обемът на крипто добива в Исландия вероятно ще се удвои през 2018 г.

Изпълнителният директор на HS Orka, Асгир Маргейрсън заяви през юли, че индустрията на крипто добива е наложила "четвъртата революция", докато директорът на Исландския институт за интелигентни машини заяви, че миньорите на BTC са "централно място в индустриалната революция, която все още е в ход".

Сигурбергсън от HS Orka обаче твърди, че Биткойн "вероятно няма да бъде тук и в бъдеще", като твърди, че центровете за данни, които понастоящем се използват от копачите, в крайна сметка ще станат нови технологични инкубатори.

По-рано тази седмица блокчейн технологичната група Bitfury обяви пускането в експлоатация на новото поколение минни хардуерни продукти за BTC, като планира да използва новите машини в минните си центрове в Канада, Норвегия, Исландия и Грузия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Издигнаха статуя на Сатоши Накамото в Будапеща

На церемония по откриването на 16-ти септември Андраш Дьорфи, съосновател на проекта за статуята и редактор на крипто новинарския сайт Kripto Akademia, говори пред тълпа от журналисти и унгарски жител...
СЕП. 17, 2021 08:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света