НАЧАЛО Други

Индустрията на Исландия се премества от крипто добив към "чист блокчейн бизнес"

НОЕ. 11, 2018 18:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индустрията на Исландия се премества от крипто добив към "чист блокчейн бизнес"

Крипто индустрията на Исландия се очаква да се измести от крипто добива към "чист блокчейн бизнес". Това е според прогнозите на редица местни индустриалци, които разговаряха с новинарския сайт Red Herring на 23-ти септември.


Според Йоргенсън, маневрите около копаенето на Биткойн (BTC) са намалели до ниво, което е "не толкова лудо, колкото беше преди година", когато крипто бе достигнало най-високите си цени за всички времена.


Независимо от това, председателят е предложил, че "вълната" за добив на BTC е допринесла за по-бързото нарастване на местните енергийни и информационни индустрии, чиито добре развити инфраструктури сега се очаква да дадат тласък на бизнеса, свързан с блокчейн.

Исландия стана един от лидерите в крипто добива поради естествения си студен климат, както и изобилието от рентабилни възобновяеми енергийни източници - предимно геотермални и водноелектрически. Страната е дом на една от петте най-големи ферми за копаене на криптовалути, чийто оператор Genesis Mining е най-големият потребител на електроенергия в Исландия.

През февруари Джоан Снори Сигурбергсън, ръководител на бизнес и развитие за местния доставчик на енергия HS Orka, прогнозира, че обемът на крипто добива в Исландия вероятно ще се удвои през 2018 г.

Изпълнителният директор на HS Orka, Асгир Маргейрсън заяви през юли, че индустрията на крипто добива е наложила "четвъртата революция", докато директорът на Исландския институт за интелигентни машини заяви, че миньорите на BTC са "централно място в индустриалната революция, която все още е в ход".

Сигурбергсън от HS Orka обаче твърди, че Биткойн "вероятно няма да бъде тук и в бъдеще", като твърди, че центровете за данни, които понастоящем се използват от копачите, в крайна сметка ще станат нови технологични инкубатори.

По-рано тази седмица блокчейн технологичната група Bitfury обяви пускането в експлоатация на новото поколение минни хардуерни продукти за BTC, като планира да използва новите машини в минните си центрове в Канада, Норвегия, Исландия и Грузия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света