НАЧАЛО Регулации

Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

АВГ. 11, 2018 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

Индийското правителство обмисля дали да разреши употребата на крипто токени в страната, въпреки твърдата си позиция за тях, съобщава местната медия DNA India на 10-и август.


Комитетът, създаден от министерството на финансите под председателството на секретаря на Министерството на икономиката (DEA), понастоящем работи по набор от правила и пътна карта, за да позволи използването на определени крипто активи в Индия. След като проектопредложенията бъдат финализирани, законодателството ще бъде внесено пред Парламента, според източника на DNA.

Секретарят на DEA Субхаш Шандра Гарг, който е начело на комитета, е цитиран от DNA, като казва:
Комисията проучва възможността за използване на криптовалути или крипто технология (DLT) за финансови транзакции и също така какви регулации са необходими за това, докато валутата е напълно забранена, комисията обсъжда другата употреба и как тя може да бъде интегрирана в Индия.

Докато подчертаваме, че технологията DLT, предлага "много обещания", съобщава се, че Гарг "категорично отрича" бъдещата употреба на самите криптовалутии "по какъвто и да е начин", включително в платежните системи.

Гарг каза, че DEA е издала "няколко препоръки" на обществеността, които предупреждават хората за рисковете от крипто, които се считат за "вид понци схема", а не за "валута".


Междувременно Резервната банка на Индия (RBI) е издала забрана за сделките на банките с предприятия и лица свързани с крипто, която влезе в сила на 5-и юли.


Гарг обаче смята, че правителството може да "тества почвата", когато става въпрос за разрешаване на крипто токенизация, която, ако бъде въведена, няма да може да служи като заместител на фиатните валути:
Човек ще трябва да плати физически пари, за да си купи токен, който може да се съхранява като код, в който и да е основен мобилен телефонен апарат. Може да се използва и за парични преводи.Така че е лесно да се приложи от технологична гледна точка. Но в случая на криптовалутите, първо трябва да го допуснем като законно платежно средство.

Като част от усилията си, комисията ще включва анализ на това, което счита за перспективи и последици от правителството за легализиране на криптовалутите.

Продължаващите изслушвания по спорната забрана на RBI са показали, че съдебната власт отказва да предостави временни мерки на онези, които претендират, че са засегнати. Наскоро съдът отложи заключителното изслушване относно забраната, първоначално насрочено за 20-и юли до септември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света