НАЧАЛО Регулации

Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

АВГ. 11, 2018 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

Индийското правителство обмисля дали да разреши употребата на крипто токени в страната, въпреки твърдата си позиция за тях, съобщава местната медия DNA India на 10-и август.

 


Комитетът, създаден от министерството на финансите под председателството на секретаря на Министерството на икономиката (DEA), понастоящем работи по набор от правила и пътна карта, за да позволи използването на определени крипто активи в Индия. След като проектопредложенията бъдат финализирани, законодателството ще бъде внесено пред Парламента, според източника на DNA.

Секретарят на DEA Субхаш Шандра Гарг, който е начело на комитета, е цитиран от DNA, като казва:
Комисията проучва възможността за използване на криптовалути или крипто технология (DLT) за финансови транзакции и също така какви регулации са необходими за това, докато валутата е напълно забранена, комисията обсъжда другата употреба и как тя може да бъде интегрирана в Индия.

Докато подчертаваме, че технологията DLT, предлага "много обещания", съобщава се, че Гарг "категорично отрича" бъдещата употреба на самите криптовалутии "по какъвто и да е начин", включително в платежните системи.

Гарг каза, че DEA е издала "няколко препоръки" на обществеността, които предупреждават хората за рисковете от крипто, които се считат за "вид понци схема", а не за "валута".


Междувременно Резервната банка на Индия (RBI) е издала забрана за сделките на банките с предприятия и лица свързани с крипто, която влезе в сила на 5-и юли.


Гарг обаче смята, че правителството може да "тества почвата", когато става въпрос за разрешаване на крипто токенизация, която, ако бъде въведена, няма да може да служи като заместител на фиатните валути:
Човек ще трябва да плати физически пари, за да си купи токен, който може да се съхранява като код, в който и да е основен мобилен телефонен апарат. Може да се използва и за парични преводи.Така че е лесно да се приложи от технологична гледна точка. Но в случая на криптовалутите, първо трябва да го допуснем като законно платежно средство.

Като част от усилията си, комисията ще включва анализ на това, което счита за перспективи и последици от правителството за легализиране на криптовалутите.

Продължаващите изслушвания по спорната забрана на RBI са показали, че съдебната власт отказва да предостави временни мерки на онези, които претендират, че са засегнати. Наскоро съдът отложи заключителното изслушване относно забраната, първоначално насрочено за 20-и юли до септември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света