НАЧАЛО Регулации

Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

АВГ. 11, 2018 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

Индийското правителство обмисля дали да разреши употребата на крипто токени в страната, въпреки твърдата си позиция за тях, съобщава местната медия DNA India на 10-и август.

 


Комитетът, създаден от министерството на финансите под председателството на секретаря на Министерството на икономиката (DEA), понастоящем работи по набор от правила и пътна карта, за да позволи използването на определени крипто активи в Индия. След като проектопредложенията бъдат финализирани, законодателството ще бъде внесено пред Парламента, според източника на DNA.

Секретарят на DEA Субхаш Шандра Гарг, който е начело на комитета, е цитиран от DNA, като казва:
Комисията проучва възможността за използване на криптовалути или крипто технология (DLT) за финансови транзакции и също така какви регулации са необходими за това, докато валутата е напълно забранена, комисията обсъжда другата употреба и как тя може да бъде интегрирана в Индия.

Докато подчертаваме, че технологията DLT, предлага "много обещания", съобщава се, че Гарг "категорично отрича" бъдещата употреба на самите криптовалутии "по какъвто и да е начин", включително в платежните системи.

Гарг каза, че DEA е издала "няколко препоръки" на обществеността, които предупреждават хората за рисковете от крипто, които се считат за "вид понци схема", а не за "валута".


Междувременно Резервната банка на Индия (RBI) е издала забрана за сделките на банките с предприятия и лица свързани с крипто, която влезе в сила на 5-и юли.


Гарг обаче смята, че правителството може да "тества почвата", когато става въпрос за разрешаване на крипто токенизация, която, ако бъде въведена, няма да може да служи като заместител на фиатните валути:
Човек ще трябва да плати физически пари, за да си купи токен, който може да се съхранява като код, в който и да е основен мобилен телефонен апарат. Може да се използва и за парични преводи.Така че е лесно да се приложи от технологична гледна точка. Но в случая на криптовалутите, първо трябва да го допуснем като законно платежно средство.

Като част от усилията си, комисията ще включва анализ на това, което счита за перспективи и последици от правителството за легализиране на криптовалутите.

Продължаващите изслушвания по спорната забрана на RBI са показали, че съдебната власт отказва да предостави временни мерки на онези, които претендират, че са засегнати. Наскоро съдът отложи заключителното изслушване относно забраната, първоначално насрочено за 20-и юли до септември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

Има поне две други правни инициативи, изискващи от руските държавни служители да декларират или дори да се отърват от своите криптовалути през 2021 г.На 10-ти декември 2020 г. руският президент Владим...
ЯНУ. 24, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света