НАЧАЛО Регулации

Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

АВГ. 11, 2018 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

Индийското правителство обмисля дали да разреши употребата на крипто токени в страната, въпреки твърдата си позиция за тях, съобщава местната медия DNA India на 10-и август.


Комитетът, създаден от министерството на финансите под председателството на секретаря на Министерството на икономиката (DEA), понастоящем работи по набор от правила и пътна карта, за да позволи използването на определени крипто активи в Индия. След като проектопредложенията бъдат финализирани, законодателството ще бъде внесено пред Парламента, според източника на DNA.

Секретарят на DEA Субхаш Шандра Гарг, който е начело на комитета, е цитиран от DNA, като казва:
Комисията проучва възможността за използване на криптовалути или крипто технология (DLT) за финансови транзакции и също така какви регулации са необходими за това, докато валутата е напълно забранена, комисията обсъжда другата употреба и как тя може да бъде интегрирана в Индия.

Докато подчертаваме, че технологията DLT, предлага "много обещания", съобщава се, че Гарг "категорично отрича" бъдещата употреба на самите криптовалутии "по какъвто и да е начин", включително в платежните системи.

Гарг каза, че DEA е издала "няколко препоръки" на обществеността, които предупреждават хората за рисковете от крипто, които се считат за "вид понци схема", а не за "валута".


Междувременно Резервната банка на Индия (RBI) е издала забрана за сделките на банките с предприятия и лица свързани с крипто, която влезе в сила на 5-и юли.


Гарг обаче смята, че правителството може да "тества почвата", когато става въпрос за разрешаване на крипто токенизация, която, ако бъде въведена, няма да може да служи като заместител на фиатните валути:
Човек ще трябва да плати физически пари, за да си купи токен, който може да се съхранява като код, в който и да е основен мобилен телефонен апарат. Може да се използва и за парични преводи.Така че е лесно да се приложи от технологична гледна точка. Но в случая на криптовалутите, първо трябва да го допуснем като законно платежно средство.

Като част от усилията си, комисията ще включва анализ на това, което счита за перспективи и последици от правителството за легализиране на криптовалутите.

Продължаващите изслушвания по спорната забрана на RBI са показали, че съдебната власт отказва да предостави временни мерки на онези, които претендират, че са засегнати. Наскоро съдът отложи заключителното изслушване относно забраната, първоначално насрочено за 20-и юли до септември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света