НАЧАЛО Регулации

Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

АВГ. 11, 2018 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийското правителство ще обмисли дали да разреши крипто токените

Индийското правителство обмисля дали да разреши употребата на крипто токени в страната, въпреки твърдата си позиция за тях, съобщава местната медия DNA India на 10-и август.


Комитетът, създаден от министерството на финансите под председателството на секретаря на Министерството на икономиката (DEA), понастоящем работи по набор от правила и пътна карта, за да позволи използването на определени крипто активи в Индия. След като проектопредложенията бъдат финализирани, законодателството ще бъде внесено пред Парламента, според източника на DNA.

Секретарят на DEA Субхаш Шандра Гарг, който е начело на комитета, е цитиран от DNA, като казва:
Комисията проучва възможността за използване на криптовалути или крипто технология (DLT) за финансови транзакции и също така какви регулации са необходими за това, докато валутата е напълно забранена, комисията обсъжда другата употреба и как тя може да бъде интегрирана в Индия.

Докато подчертаваме, че технологията DLT, предлага "много обещания", съобщава се, че Гарг "категорично отрича" бъдещата употреба на самите криптовалутии "по какъвто и да е начин", включително в платежните системи.

Гарг каза, че DEA е издала "няколко препоръки" на обществеността, които предупреждават хората за рисковете от крипто, които се считат за "вид понци схема", а не за "валута".


Междувременно Резервната банка на Индия (RBI) е издала забрана за сделките на банките с предприятия и лица свързани с крипто, която влезе в сила на 5-и юли.


Гарг обаче смята, че правителството може да "тества почвата", когато става въпрос за разрешаване на крипто токенизация, която, ако бъде въведена, няма да може да служи като заместител на фиатните валути:
Човек ще трябва да плати физически пари, за да си купи токен, който може да се съхранява като код, в който и да е основен мобилен телефонен апарат. Може да се използва и за парични преводи.Така че е лесно да се приложи от технологична гледна точка. Но в случая на криптовалутите, първо трябва да го допуснем като законно платежно средство.

Като част от усилията си, комисията ще включва анализ на това, което счита за перспективи и последици от правителството за легализиране на криптовалутите.

Продължаващите изслушвания по спорната забрана на RBI са показали, че съдебната власт отказва да предостави временни мерки на онези, които претендират, че са засегнати. Наскоро съдът отложи заключителното изслушване относно забраната, първоначално насрочено за 20-и юли до септември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света